Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Εγκαταλείπουν την Ελλάδα οι μετανάστες λόγω κρίσης


Τον δρόμο έχουν ανοίξει οι Αλβανοί όπου τους τελευταίους μήνες αρκετές οικογένειες έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής.

Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της στην χώρα μας οδηγούν όλο και περισσότερους μετανάστες πίσω στην πατρίδα τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αλβανού μετανάστη 
Alban ο οποίος ζούσε στην Ελλάδα για 12 χρόνια και γύρισε στην πατρίδα του επειδή δεν μπορούσε πια να βρεί πια δουλειά.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Αλβανού μετανάστη Alban ο οποίος ζούσε στην Ελλάδα για 12 χρόνια και γύρισε στην πατρίδα του επειδή δεν μπορούσε πια να βρεί πια δουλειά. Μιλώντας στο Newsit εξηγεί πως το Δεκέμβρη του 2009 πήρε οριστικά την απόφαση να εγκαταλείψει την χώρα μας και να ανοίξει στην Αλβανία εστιατόριο. '' Έψαχνα να βρώ δουλειά απεγνωσμένα αλλά δεν υπήρχε τίποτα πια λόγω της κρίσης'' επισημαίνει.'' Μαζί με μένα έφυγαν και άλλες οικογένειες για τον ίδιο λόγο'' τονίζει χαρακτηριστικά. Ακούστε τον...



Σύμφωνα με τον σύλλογο μεταναστών της Κρήτης, το τελευταίο διάστημα από το Ηράκλειο έχουν φύγει οκτώ οικογένειες Αλβανών και ενδέχεται να ακολουθήσουν κι άλλες αφού η απασχόληση γίνεται πια απαγορευτική.


Με την κύρια δουλειά των Αλβανών μεταναστών-την οικοδομή- να είναι πεσμένη τουλάχιστον κατά 55%,όπως εξηγεί ο πρόεδρος των οικοδόμων Γιάννης Πάσουλας ,είναι αδύνατον να αντέξει ο μετανάστης άνεργος. Ο ίδιος επισημαίνει στο Newsit πως βλέπει καθημερινά Αλβανούς μετανάστες να εγκαταλείπουν την προσπάθεια αναζήτησης δουλειάς και να γυρίζουν πίσω στην χώρα τους για ένα καλύτερο μέλλον.

Την διαπίστωση του κ. Πάσουλα ενισχύει στο Newsit τουριστικός πράκτορας ο οποίος στέλνει πούλμαν στην Iταλία.'' Το 10των μεταναστών που φεύγουν προς Αλβανία τους τελευταίους μήνες, φεύγουν μόνιμα'', τονίζει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου