Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Δεδομένη η κατάργηση του 14ου μισθού

Οι τοποτηρητές μας δεν υποχωρούν από την απαίτησή τους
- Ζητούν άμεσο φρένο σε όλες τις πρόωρες συντάξεις
- Διάσκεψη κορυφής στις 10 Μαΐου για το ελληνικό πρόβλημα - Θα εγκριθεί η καταβολή των δανείων.
- ΔΝΤ: Επώδυνα αλλά αναγκαία τα μέτρα βοήθειας προς την Ελλάδα

Ασφυκτικές είναι πλεον οι πιέσεις για κατάργηση του 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα.

Είναι ένας όρος που είναι αδιαπραγμάτευτος και σύμφωνα με πληροφορίες οι τοποτηρητές μας δεν υποχωρούν στην απαίτησή τους.

Στην ερώτηση γιατί ζητούν τόσο επίμονα την εφαρμογή αυτού του σκληρού μέτρου ανταπαντούν οτι έτσι θα τονωθεί η ανταγωνιστικότητα αλλά και θα περιοριστεί η σπατάλη!

Το ότι είναι εν εξελίξει οι συζητήσεις για κατάργηση όχι μόνο του 14ου αλλά και του 13ου μισθού το έχει άλλωστε επιβεβαιώσει και ο υπουργός Οικονομικών αλλά και ο ίδιος ο υπουργός Απασχόλησης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Οι ελεγκτές του ΔΝΤ δεν σταματούν όμως εδώ. Ζητούν άμεσο φρένο σε όλες τις πρόωρες συντάξεις αφού με τον ρυθμό που γίνονται οι αποχωρήσεις είναι πλέον άμεσος ο κίνδυνος κατάρρευσης των ασφαλιστικών ταμείων!

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, κ. Δασκαλόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με την τρόικα δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρξουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα, αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματική δράση από την ασφυξία που της προκαλεί το κράτος.

Ωστόσο, ο κ. Δασκαλόπουλος σημείωσε ότι όταν παλεύουμε για να αποτρέψουμε τη μείωση, κάθε συζήτηση για αύξηση είναι εκτός πραγματικότητας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου