Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

Είχαν ξεχάσει 52 εκατομμύρια ευρω !


Το κράτος φημίζεται για την ανοργανωσιά του, αλλά αυτό ξεπερνάει κάθε προηγούμενο, καθώς βρέθηκαν ξεχασμένα χρήματα του προϋπολογισμούακόμη και από την περίοδο της πρώτης μεταδικτατορικής κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή!

Ούτε ένας, ούτε δύο αλλά 144 ειδικοί λογαριασμοί με συνολικά 52 εκατομμύρια ευρώ ήταν ξεχασμένοι στην Τράπεζα της Ελλάδος. Χρήματα που... κανείς δεν ήξερε ότι υπάρχουν μέχρι το πρόσφατο... ξεκαθάρισμα στις 19 Μαρτίου.

Το απίστευτο είναι πως εντοπίστηκε λογαριασμός όπου η τελευταία κίνηση που εμφανίζει είναι στις 10 Μαϊου του 1976 (!) και ανήκε στο... “υπουργείο Συντονισμού” για το “Πρόγραμμα Χορηγήσεων”.

24 λογαριασμοί είναι ξεχασμένοι από την περίοδο που την πρωθυπουργία της χώρας είχαν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Γεώργιος Ράλλης τη δεκαετία του '70 (!) ενώ ρεκόρ ξεχασμένων λογαριασμών σημειώνεται τη δεκαετία του '80 όταν οι υπεύθυνοι διαφόρων υπηρεσιών κατάφεραν να ... ξεχάσουν τα χρήματα του κράτους που εμπεριέχονταν σε 64 λογαριασμούς!
Η διαχρονικότητα της ανοργανωσιάς φαίνεται και από το γεγονός ότι άλλοι 48 λογαριασμοί ξεχάστηκαν τη δεκαετία του '90.

Τα 51.963.069,15 ευρώ ήταν ... «Αποζημιώσεις προς Ελλάδα», «Αποζημιώσεις Ελλήνων Υπηκόων Διωχθέντων», «Προέγκριση διά αγοράν χρυσού» και «Προέγκριση διά αγοράν αργύρου» και άλλα διάφορα της... νεώτερης (;) οικονομικής ιστορίας της χώρας.

Τουλάχιστον τώρα, έστω και μετά από 30 χρόνια τα χρήματα δεν θα πάνε υπέρ... πίστεως. Τα 43 εκατομμύρια μπήκαν στο λογαριασμό απ' όπου πιστώνονται και ταεπιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων.
6,2 εκατομμύρια μεταφέρθηκαν στον ειδικό λογαριασμό «για τον Εφοδιασμό με καύσιμα προβληματικών περιοχών της χώρας», ενώ 1,4 εκατομμύρια μπήκαν στον «ειδικό λογαριασμό ειδικού τέλους ασφαλιστικών κινδύνων αερομεταφορών». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου