Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Κραχ στην αγορά! :712 μονάδες το spread - 6% πτώση στο ΧΑ - "Σκουπίδια" τα ελληνικά ομόλογα!

- Μας καταπόντισαν οι δηλώσεις των εταίρων της Μέρκελ περί επαναδιαπραγμάτευσης του ελληνικού χρέους
- Κρίσιμη συνεδρίαση αύριο στο Βερολίνο
- Τις τελικές αποφάσεις για όλα θα παίρνουν οι ελεγκτές
- S & P: "Σκουπίδια" τα ελληνικά ομόλογα



Ακόμα ένα πλήγμα για την ελληνική οικονομία, ήρθε αυτή την φορά από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poors. 'Οπως ανακοίνωσε υποβαθμίζει τα ελληνικά ομόλογα στην κατηγορία ΒΒ-plus που χαρακτηρίζεται "σκουπίδια"!

Η S&P όμως υποβάθμισε και τα πορτογαλικά ομόλογα με αποτέλεσμα να υπάρχει πολύ αρνητικός αντίκτυπος στο ευρώ. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είναι στο 1,3267. Η κρίση όπως φαίνεται έχει αρχίσει και εξαπλώνεται πια χειροπιαστά και εκτός Ελλάδος.
Μαύρη Τρίτη σήμερα στο Χρηματιστήριο το οποίο έπιασε ιστορικά χαμηλά με ξεπούλημα στις τράπεζες και τον γενικό δείκτη να χάνει κάποια στιγμή ακόμα και 7,2%!

Αιτία ήταν η δήλωση του Γιούργκεν Κόπελιν, ειδικού για θέματα προϋπολογισμού των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) του κόμματος του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού, ο οποίος ανέφερε πως η Ελλάδα συνεχίζει να κινδυνεύει να μη λάβει οικονομική βοήθεια, αν δεν καταφέρει να μειώσει το έλλειμμά της.
 «Ίσως κάποιος να πρέπει να πει όχι, εάν η Ελλάδα δεν ικανοποιήσει τις προϋποθέσεις και η χώρα απλά έλθει να πάρει χρήματα με πιο ευνοϊκούς όρους από την ευρωζώνη από ό,τι τις τράπεζες», δήλωσε.

Ερωτηθείς αν ένα "όχι" από τη Γερμανία θα σήμαινε ότι η Ελλάδα δεν θα λάβει πλέον καθόλου χρήματα, είπε:
«Αυτό δεν μπορεί να αποκλειστεί, μέχρι το σημείο όπου η Ελλάδα θα πρέπει να αποχωρήσει από την ευρωζώνη για κάποιο διάστημα. Δεν διαλύεται (η νομισματική ένωση). Το ελληνικό νόμισμα θα μπορούσε να υποτιμηθεί. Αυτό θα μπορούσε να τους βοηθήσει και με τις εξαγωγές».

Οι ελεύθεροι δημοκράτες αποτελούν μέρος του κυβερνητικού συνασπισμού της Μέρκελ και επιμένουν στην αδιάλλακτη στάση στο θέμα της βοήθειας προς την Ελλάδα, εν όψει και των κρίσιμων πολιτικά περιφερειακών εκλογών της 9ης Μαΐου στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου