Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Τα πάνω-κάτω για 300.000 εκπαιδευτικούς.


“Κόβονται” 17.000 ωρομίσθιοι φέτος από τα σχολεία, αλλάζει το ωράριο για τους μόνιμους ενώ αλλάζει και ο τρόπος πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ

Για να καλυφθούν τα κενά που θα υπάρξουν λόγω του ότι δεν θα προσληφθούν ωρομίσθιοι το υπουργείο έχει δώσει εντολή να επιστρέψουν στις αίθουσες περίπου 5.000 άτομα που έχουν αποσπαστεί σε γραφεία διαφόρων διευθύνσεων.


Τα επόμενα τρία χρόνια θα μειωθεί κατά 30.000 ο αριθμός προσλήψεων μονίμων, ωρομίσθιων και αναπληρωτών. Για να καλυφθούν αυτά τα κενά σχεδιάζεται να συγκροτούνται τμήματα τουλάχιστον 25 μαθητών (σήμερα λειτουργούν με 22 ως 25 μαθητές) ενώ παράλληλα θα αυξηθούν και οι ώρες διδασκαλίας των καθηγητών αλλά και τα μαθήματα που θα διδάσκει ο καθένας (π.χ. τα φιλολογικά).

Αλλάζουν όλα στις προσλήψεις.
Πρώτα απ' όλα με βάση τα σχέδια του υπουργείου το πτυχίο από μόνο του πλέον δεν αρκεί για να εξασφαλίσει κάποιος την πρόσληψη. Όλοι οι πτυχιούχοι θα πρέπει να έχουν περάσει από πρόγραμμα 8-10 μαθημάτων Παιδαγωγικών και Εκπαίδευσης.
Από τον επόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ οι διορισμοί και οι προσλήψεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια και στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά από τον πίνακα επιτυχόντων.
Ο διαγωνισμός θα εξακολουθήσει να γίνεται κάθε δύο χρόνια, αλλά δεν θα προκηρύσσεται συγκεκριμένος αριθμός θέσεων και δεν θα αφορά κάθε φορά όλες τις ειδικότητες, αλλά μόνο αυτές για τις οποίες υπάρχουν ελλείψεις.

Τα μόρια
Μόρια προβλέπονται για τους υποψήφιους που είχαν επιτυχία σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, διαθέτουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, προϋπηρεσία εκπαιδευτικού ή πληρούν συγκεκριμένα κοινωνικά κριτήρια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου