Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Τριετής μείωση μισθών και απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Αναπόφευκτα φαίνονται ακόμα και τα σκληρότερα μέτρα για τους εργαζόμενους αφού η αδιάλλακτη στάση

πολλών ευρωπαίων εταίρων μας φαίνεται να οδηγεί στην υποχώρηση την ελληνική κυβέρνηση.

Ακόμα και ο ίδιος ο πρωθυπουργός απέφυγε να οριοθετήσει την κόκκινη γραμμή.

"Κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της Ελλάδος, το πατριωτικό καθήκον να σώσουμε την Ελλάδα και θα κάνουμε οτι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον αδύναμο", είπε χαρακτηριστικά.


Το σενάριο για κατάργηση του 14ου και 13ου μισθού τόσο στον δημόσιο όσο και σοτν ιδιωτικό τομέα δεν μοιάζει πλέον φανταστικό. 'Οπως και οι απολύσεις αφού τα νέα μέτρα που ζητούν γερμανοί και αυστριακοί αυτό σημαίνουν.

"Πιεζόμαστε από τις διεθνείς αγορές που ποντάρουν στην Ελλάδα," είπε νωρίτερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
Αποκάλυψε μάλιστα οτι τόσο το ΔΝΤ, όσο και η ΕΕ αλλά και η ΕΚΤ, εμφανίζουν το ίδιο σκληρό πρόσωπο.

"Μη γελιέστε δεν υπάρχει καλός ή κακός. Και οι τρείς οργανισμοί πιέζουν στην κατεύθυνση ενός τριετούς δύσκολου οικονομικού προγράμματος με στόχο την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε ποτέ στην χώρα", είπε ο υπουργός Οικονομικών.

"Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και είναι δύσκολες και σκληρές.Είμαι βέβαιος", πρόσθεσε, "οτι οι διαπραγματεύσεις θα ολοκληρωθουν την επομενη εβδομάδα και μέχρι την κρίσιμη ημερομηνία της 19ης Μαϊου, θα έχουμε εκταμιεύσει το ποσό των 9 δις."

Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε οτι σε 3 χρόνια θα έχουμε τιθασέψει το χρέος που τρώει τα σωθικά μας και θα βρισκόμαστε σε μια νεα τροχιά ανάπτυξης.


Το Σαββατοκύριακο ο λογαριασμός....

Το Σαββατοκύριακο θα ανακοινωθεί το σκληρό τριετές πρόγραμμα, το οποίο θα συμφωνηθεί στην Ελλάδα μεταξύ της κυβέρνησης και της τριμερούς αντιπροσωπείας Κομισιόν - ΕΚΤ - ΔΝΤ.


Αυτό φαίνεται μέσα από τις δηλώσεις που κάνουν ευρωπαίοι αξιωματούχοι οι οποίοι σκιαγραφούν το αυστηρό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση.

Ο γενικός διευθυντής του τμήματος οικονομικών και νομισματικών υποθέσεων της ΚΟΜΙΣΙΟΝ Μάρκο Μπούτι δήλωσε ότι οι συζητήσεις προβλέπεται να ολοκληρωθούν στις αρχές Μαΐου.

Πρόσθεσε ότι το τριετές σχέδιο λιτότητας, που θα εξειδικεύει τα μέτρα που θα πρέπει να λάβει η Ελλάδα για να μειώσει το υπέρογκο έλλειμμά της το 2011 και το 2012, αναμένεται να οριστικοποιηθεί σύντομα. Είπε επίσης ότι θα είναι ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών που «θα αλλάξει ριζικά τα πράγματα».


Και η Γαλλία ανακοίνωσε ότι το σχέδιο βοήθειας προς την Ελλάδα θα οριστικοποιηθεί στις 4 Μαΐου, όποτε η διαδικασία θα τεθεί προς ψήφιση στην Εθνοσυνέλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου