Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Αστυνομικός - τοκογλύφος δάνεισε με τόκο 214%!


Αστυνομικός παραπέμπεται να δικαστεί στο εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης. Διαβάστε την απίστευτη υπόθεση τοκογλυφίας...

Η υπόθεση αρχίζει το καλοκαίρι του 2008. Ο κατηγορούμενος αστυνομικός δάνεισε σε οδηγό ταξί, που είχε γνωρίσει εκείνη την περίοδο, το ποσό των 30.000€, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε ο τελευταίος.

Συμφώνησαν δε να του επιστρέψει τα χρήματα τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου, καταβάλλοντας ωστόσο, επιπροσθέτως ένα μικροποσό.

Τότε ξεκίνησε ο εφιάλτης του ταξιτζή. Σύμφωνα με παραπεμπτικό βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών, λίγες μέρες μετά τη χορήγηση του δανείου, ο αστυνομικός, που το διάστημα εκείνο υπηρετούσε σε Αστυνομικό Τμήμα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, ζητούσε με απειλές κατά της ζωής του αυτοκινητιστή, να του υπογράψει αρχικά τρεις συναλλαγματικές, συνολικής αξίας 42.500€ και στη συνέχεια άλλες πέντε συναλλαγματικές, αξίας 33.000€.

Ο ταξιτζής αδυνατούσε να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του κατηγορούμενου, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το βούλευμα, ζητούσε τοκογλυφικούς τόκους, ύψους έως και 214%.

Μάλιστα, μέσα στην αγανάκτησή του, το θύμα πρότεινε στον αστυνομικό να του μεταβιβάσει τη μισή άδεια του ταξί που κατείχε, έτσι ώστε να κλείσει η υπόθεσή τους. Ο αστυνομικός όμως ήταν ανένδοτος...

Το μαρτύριο του ταξιτζή τελείωσε το καλοκαίρι του 2009 όταν κατέφυγε στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ.. Ο αστυνομικός συνελήφθη από συναδέλφους του, την ώρα που παραλάμβανε 58.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ως μέρος της συμφωνίας που είχε κάνει με τον οδηγό.

Η υπόθεση που πληγώνει το κύρος της ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχιστεί στις αίθουσες των δικαστηρίων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου