Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Δίωξη για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»


- Δίωξη για συμμετοχή στη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στους 4 συλληφθέντες
- Τους συνέλαβαν μετά από έφοδο της Ασφάλειας Αττικής σε σπίτι στην Καλλιθέα

Δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς ασκήθηκε στους 4 συλληφθέντες της Καλλιθέας. Το πρωί της Πέμπτης θα οδηγηθούν στον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, Δημήτρη Μόκα για να απολογηθούν.

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν, οι τρεις από τους κατηγορούμενους παρακολουθούνταν τηλεφωνικά από τους σούπερ κοριούς της ΕΥΠ και της ΕΛ.ΑΣ. και από εκεί προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία εις βάρος τους. Οι 3 μετέβησαν περίπου στις 20:30 της Τρίτης στο διαμέρισμα της οδού Κέκροπος στην Καλλιθέα, που ανήκει στη μητέρα του ενός, προκειμένου να παραλάβουν ταχυδρομικό δέμα με μεγάλο αριθμό κροτίδων από τη Σύρο.

Τότε έγινε η σύλληψή τους από τους αξιωματικούς της ΕΥΠ. Εκτιμάται ότι η πυρίτιδα που περιείχαν οι κροτίδες αυτές είναι η ίδια που είχε χρησιμοποιηθεί ως εκρηκτική ύλη σε βόμβες με κατσαρόλες και κυρίως στις τρεις τελευταίες, στην οδό Γκιλφόρδου, λίγα μέτρα από την προεκλογική ομιλία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, κατά της πρώην υπουργού Παιδείας, Μαριέττας Γιαννάκου και κατά του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μίμη Ανδρουλάκη.

Στα σπίτια των τριών κατηγορούμενων, οι αστυνομικοί βρήκαν αντιασφυξιογόνος μάσκες, αναισθητικά σπρέι και μικροποσότητες χασίς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου