Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Κλειστό το κέντρο από τις συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ


Κλειστές οι οδοί σταδίου και Πανεπιστημίου, έκλεισε πριν λίγη ώρα και η πλατεία Συντάγματος.





Μαζική είναι η συμμετοχή των εργαζόμενων στις συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ ενάντια στα οικονομικά μέτρα και τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό.Ανεκτέλεστα παρέμειναν στο λιμάνι του Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων προς τις Κυκλάδες και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, εξαιτίας της 48ωρης απεργίας, που, παρότι κρίθηκε παράνομη από τα δικαστήρια, πραγματοποιούν σήμερα και αύριο τα μέλη των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ - Στέφενσον.

Τα μέλη των δύο ναυτεργατικών σωματείων που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, απέκλεισαν τους καταπέλτες των πλοίων που είχαν προγραμματισμένα δρομολόγια, με αποτέλεσμα τα πλοία να μην αποπλεύσουν αλλά και να υπάρξουν μικρές αντεγκλήσεις με επιβάτες που ήθελαν να ταξιδέψουν. Στο λιμάνι εκτός από λιμενικούς, «παρών» είναι και η εισαγγελέας Πειραιά.

Σε σαρανταοκτάωρη απεργία προχωρούν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στα μειωμένα κατά 20 έως 30%, όπως υποστηρίζουν, κονδύλια για τις εφημερίες. Τα νοσοκομεία θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας και οι γιατροί ζητούν την πλήρη εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχαν υπογράψει με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Επίσης ζητούν να ξεκινήσει η διαβούλευση για τη νέα συλλογική σύμβαση. Όσον αφορά το θέμα των εφημεριών, είπαν ότι οι επισχέσεις εργασίας θα συνεχίζονται όσο τα χρήματα δεν καταβάλλονται, αλλά παραδέχθηκαν ότι στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν καταβληθεί οι εφημερίες του Δεκεμβρίου ενώ σε αρκετά και του Ιανουαρίου.

Στο πλαίσιο της απεργίας της ΑΔΕΔΥ θα απεργήσουν Σήμερα όλοι οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Σε 48ωρη απεργία κατέρχονται και οι δικαστικοί υπάλληλοι, για θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα θέατρα, καθώς οι ηθοποιοί συμμετέχουν στην απεργία του ΠΑΜΕ.

Ενόψει της 48ωρης απεργίας, μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν την Τρίτη σε ολιγόλεπτη κατάληψη τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών της Πάτρας κατά τη μετάδοση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Τα μέλη του ΠΑΜΕ διάβασαν κείμενο με τα αιτήματά τους και απηύθυναν κάλεσμα για τη 48ωρη απεργία.

Σήμερα η απεργία της ΑΔΕΔΥ
Κάλεσμα στους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για την Πέμπτη 22 Απριλίου 2010, καθώς και στις απεργιακές συγκεντρώσεις, απευθύνει το σύνολο των ομοσπονδιών των εργαζομένων στο δημόσιο. Επίσης, πραγματοποιούνται περιοδείες και συγκεντρώσεις στους περισσότερους εργασιακούς χώρους για την προετοιμασία της απεργίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετκή ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, με τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα, απαιτούν να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, αλλά οι έχοντες και κατέχοντες, να ανακληθούν τα αντιλαϊκά μέτρα, που μειώνουν κατακόρυφα τα εισοδήματά τους και τους φορτώνουν με νέα φορολογικά βάρη, να μην κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που μειώνει δραματικά τις συντάξεις και αυξάνει τα όρια ηλικίας, να στηριχτούν τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων στο δημόσιο και ιδιαίτερα το Τ.Π.Δ.Υ. και ο ΟΠΑΔ και να κατοχυρωθούν οι εργασιακές σχέσεις και η μόνιμη και ενιαία σχέση εργασίας στο δημόσιο.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και το προσωπικό των Ταμείων. Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς.

Επιπλέον, σήμερα απεργούν οι δάσκαλοι και οι καθηγητές, που θα συνεχίσουν με νέα κινητοποίηση στις 4 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου