Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Ψηφίστηκε επι της αρχής του το φορολογικό - Κόντρες πολιτικών αρχηγών


Παπανδρέου: 'Οργιο σπατάλης επι ΝΔ!
Σαμαράς: Πρόχειρο και αντιαναπτυξιακό το φορολογικό
Τσίπρας: Το ΔΝΤ τρέφεται με μισθούς και συντάξεις












Με 158 ψήφους υπέρ και 126 κατά, ψηφίστηκε επι της αρχής του το φορολογικό νομοσχέδιο μετά από ονομαστική ψηφοφορία που προκάλεσαν ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Υπεραμύνθηκε του φορολογικού νομοσχεδίου ο Πρωθυπουργός και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για πρωτοφανή κατάρρευση των φορολογικών εξόδων κατά την κυβέρνηση ΝΔ.


«Με το φορολογικό ν/σ εμπεδώνονται οι αρχές δικαιοσύνης, ισότητας και διαφάνειας», είπε από το βήμα της Βουλής και συμπλήρωσε: «Απαντάμε στο άδικο και το παράλογο, γιατί είναι παράλογο να πληρώνουν μόνο αυτοί που δεν μπορούν να κρύψουν».

Επιπλέον, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως με το ν/σ «θα μπορούμε στοχευόμενα να εφαρμόσουμε δικαιότερη φορολογική πολιτική». «Δεν στρουθοκαμηλίζουμε, δεν βάζουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ασκώντας σκληρή κριτική στη ΝΔ, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι «η πολιτική ηγεσία μέχρι χθες προσποιούνταν ότι δεν υπάρχουν προβλήματα» και έκανε λόγο για «πελατειακή διαχείριση που ασκούνταν επί έξι χρόνια και οδήγησε σε πρωτοφανή κατάρρευση τα φορολογικά έσοδα».

«Ο πλούτος ήταν δίπλα μας και τον βλέπαμε καθημερινά χαρίζονταν όμως δις ευρώ στα κέρδη των μεγαλομετόχων, πολλαπλασιάζονταν οι ανείσπρακτες οφειλές, και το βάρος έπεφτε στις πλάτες έντιμων φορολογούμενων», συμπλήρωσε.

«Ενώ οι πηγές εσόδων περιορίζονταν, το όργιο σπατάλης πολλαπλασιαζόταν», είπε και αναγνώρισε πως παθογένειες υπήρχαν για δεκαετίες και αφορούσαν όλες τις προηγουμενες κυβερνήσεις.

«Αυτό το απερίγραπτο πλιάτσικο στα δημόσια οικονομικά της χώρας είναι ο απολογισμός της ΝΔ. Και ήταν αυτές οι πολιτικές και πράξεις που μας οδήγησαν σε ένα σκληρό περιβάλλον και σε μια σκληρή επιτήρηση», υπογράμμισε.

Τέλος, απευθυνόμενος προσωπικά στον πρόεδρο της ΝΔ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Τολμάτε να μιλάτε κ. Σαμαρά για το πού είναι τα spread σήμερα; Αφήστε τις ψευδεπίγραφες κριτικές περί χρονοτριβής, όταν έξι χρόνια αιμορραγούσε η οικονομία».
Σαμαράς: Πρόχειρο, αδικο και αντιαναπτυξιακό το φορολογικό 
Κατηγόρησε την κυβέρνηση οτι ενω έλεγε οτι το είχε έτοιμο πριν τις εκλογές αναγκάστηκε να το τροποποιήσει πολλές φορές κι ακόμα δεν φαίνεται να έχει καταλάβει τι ακριβώς θέλει και που ακριβώς οδηγούν οι ρυθμίσεις που προτείνει.

Είπε επίσης οτι το νέο φορολογικό σύστημα που προωθεί η κυβέρνηση δεν μειώνει τη φοροδιαφυγή αλλά επιτείνει τη φυγή κεφαλαίων. Η οποία ήδη άρχισε…

"Μέχρι πριν λίγο αμφισβητούσαν ότι μπορείτε να πάρετε και να εφαρμόσετε μέτρα εξυγίανσης. Σήμερα αμφισβητούν την αποτελεσματικότητα των μέτρων σας. Γιατί προκαλούν μεγαλύτερη ύφεση μάλλον, παρά μικρότερα ελλείμματα.

Και απ’ όλα πιο υφεσιακό είναι το Φορολογικό σας Νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα.
Μάλλον θα αναγκαστείτε να το αλλάξετε. Κι αν δεν το κάνετε εσείς, θα το αλλάξουμε εμείς όταν αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας", είπε ο κ. Σαμαράς.

Τσίπρας : Το ΔΝΤ είναι ένας δράκος που τρέφεται με μισθούς και συντάξεις

 "Καταθέτουμε προτάσεις αλλά ο Πρωθυπουργός δεν ακούει καμία. Αντιθέτως άκουσε πολλές  από την ακροδεξιά. Από αυτούς που προέτρεπαν Κυβέρνηση να λοξοκοιτάξει προς άλλη πλευρά του Ατλαντικού παρακάμπτοντας την Ευρώπη για χάρη του ΔΝΤ."


"Τελευταία", πρόσθεσε, "δεν μιας ζητάει προτάσεις αλλά να προσαρμοστούμε στο νέο περιβάλλον δηλαδή να μην αντιδρούμε στις επιλογές κυβέρνησης ει δυνατόν να μη μιλάμε καθόλου, γιατί λέει έχουμε μπροστά μας περιπέτεια."
 Ο κ.Τσίπρας μίλησε για Θατσερικού τύπου συμπεριφορά του Πρωθυπουργού και κατηγόρησε την κυβέρνηση, οτι μετέτρεψε την κρίση δανεισμού σε γόρδιο δεσμό.

"Κυβερνάτε με παλινωδίες, γκάφες και ιδεολογικές εκπτώσεις. Παίρνετε μέτρα που μειώνουν εισόδημα πολιτών και βουλιάζουν την πραγματική οικονομία", είπε.

"Η κυβέρνηση πήρε το πιστόλι από το τραπέζι και πυροβόλησε κατά εργαζομένων και συνταξιούχων", πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου