Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Το κρισιμότερο τεστ δανεισμού

Ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) προχωρά σήμερα...



στην δεύτερη – μετά τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας - δημοπρασία έντοκων γραμματίων, 13 εβδομάδων αυτή τη φορά σε μία προσπάθεια να αντλήσει 1,5 δισ. ευρώ.
Οι αναλυτές εκτιμούν πως η ζήτηση θα είναι μεγάλη, κυρίως λόγω της μικρής διάρκειας των γραμματίων, όλα δείχνουν πως και πάλι το Ελληνικό Δημόσιο θα την χρυσοπληρώσει, με δεδομένο ότι χθες το spread των ομολόγων έφτασε ακόμη και τις 481 μονάδες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως το επιτόκιο των εντόκων γραμματίων του Δημοσίου 13 εβδομάδων στην τελευταία δημοπρασία που έγινε στις 19 Ιανουαρίου και όπου το Δημόσιο άντλησε 1,2 δισ. ευρώ, ήταν 1,67%. Στην αμέσως προηγούμενη από αυτή, στις 20 Οκτωβρίου του 2009, όπου αντλήθηκαν 1,5 δισ. ευρώ, το επιτόκιο άγγιζε μόλις το 0,35%.

Βέμπερ: 80 δισ. χρειάζεται η Ελλάδα

Οικονομική βοήθεια ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ μπορεί να χρειασθεί η Ελλάδα, για να μη χρεοκοπήσει, εκτιμά ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας Άξελ Βέμπερ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Κατά το δημοσίευμα ο Βέμπερ υποστήριξε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται και οι αριθμοί αλλάζουν συνεχώς. Σημείωσε επίσης πως μια πιθανή χρεοκοπία θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι απαραίτητη για το σύστημα όπως είναι μια μεγάλη τράπεζα». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου