Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

Το C4I έκανε άνω κάτω την εξεταστική της Siemens


Νέα κόντρα Κυβέρνησης – Ν.Δ. προκλήθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή για τη Siemens που ερευνά και το θέμα της

παραλαβής του συστήματος C4i.
Αφορμή στάθηκε η απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μην εγκρίνει την οριστική παραλαβή του C4I και να παρακρατήσει τις εγγυητικές επιστολές προκαταβολής ποσού 3.106.766,29 ευρώ και καλής εκτέλεσης και ποσού 15.770.610 ευρώ που αφορά στον εξοπλισμό του συστήματος.  Παράλληλα αποφάσισε να απευθυνθεί στην εταιρεία (SAIC) και να καταγγείλει την σύμβαση, εκτός εάν, εντός της συμβατικά προβλεπόμενης προθεσμίας δεκαπέντε (15) ημερολογιακών ημερών, η εταιρεία παραδώσει το εν λόγω σύστημα "με το κλειδί στο χέρι" ή προτείνει θεραπεία αποκατάστασης και χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης υλοποίησης της εν λόγω θεραπείας, σύμφωνα με τις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Η Ν.Δ. δια του βουλευτή της και μέλους της Εξεταστικής Κώστα Τζαβάρα κατήγγειλε ότι «το ΠΑΣΟΚ πάει από γκάφα σε γκάφα σε ότι αφορά το C4i».

 Ο κ. Τζαβάρας σημείωσε πως «ενώ μέχρι χθες, το ΠΑΣΟΚ κατηγορούσε τη Ν.Δ. ότι είχε παραλάβει ποιοτικά και ποσοτικά το  C4I, σήμερα ομολόγησε πως όχι μόνο δεν έχει παραληφθεί το C4I αλλά οι χειρισμοί που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ. του αφήνει περιθώριο να απειλεί την κοινοπραξία ότι θα της καταγγείλει την σύμβαση».


Η απάντηση στη Ν.Δ. ήρθε από τον Γιώργο Νικητιάδη ο οποίος υποστήριξε πως
ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Σπύρος Βούγιας έκανε αυτό που δεν έκανε ο κ. Μαρκογιαννάκης και οι άλλοι υπουργοί της Ν.Δ. προκειμένου να προστατεύσουν το δημόσιο συμφέρον. Όπως τόνισε, η σημερινή κυβέρνηση με τις ενέργειες της αυτές «περισώνει ότι μπορεί να περισωθεί από τις παράνομες τμηματικές παραλαβές των υποσυστημάτων και την εγκληματική απελευθέρωση των εγγυητικών επιστολών».

Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπαδημούλης κατήγγειλε πως «ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συγκρούονται για το C4I για να κρύψουν ότι είναι πλήρως συνυπεύθυνοι. Το ΠΑΣΟΚ το παρήγγειλε, η Ν.Δ. το παρέλαβε και αυτός που πληρώνει μια ζωή είναι ο Ελληνικός λαός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου