Δευτέρα 12 Απριλίου 2010

Ζημιωθέντες από Ασπίς Πρόνοια : Ευθύνες σε κυβέρνηση, εποπτεία και ΤτΕ



Ευθύνες στην πολιτεία, τις εποπτικές αρχές της ασφαλιστικής αγοράς και στη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος για την ανάκληση της άδειας της ασφαλιστικής εταιρίας Ασπίς Πρόνοια και για την μετέπειτα αδυναμία εξεύρεσης λύσης, απέδωσε ο Σύλλογος Ζημιωθέντων από της Ασπίς Πρόνοια και Commercial Value, στη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και πορείας προς την Βουλή.

    Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου και ανέφερε στην ομιλία του και ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Νίκος Κεχαγιάογλου η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί σε περισσότερους από 1.000.000 άμεσα ή έμμεσα ασφαλιζόμενους και τις οικογένειές τους,, Αποτέλεσμα είναι να έχει δημιουργηθεί τεράστια ανασφάλεια και σημαντικότατα προβλήματα τα οποία έχουν γίνει επώδυνα και επικίνδυνα ιδίως σε όσους έχουν προβλήματα υγείας, πρόσθεσε.

    Μιλώντας στην εκδήλωση ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ επισήμανε ότι δεν τηρήθηκαν οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης, που είχαν κατηγορηματικά δοθεί σε απάντηση σε ερώτηση που είχε κάνει στην Βουλή, για επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν από την ανάκληση της άδειας των δύο ασφαλιστικών εταιριών.

    Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου κ. Κεχαγιάογλου ανέφερε ότι η πρόσφατη πρόταση νόμου που κατατέθηκε από το υπουργείο Οικονομικών οδηγεί σε οριστική απώλεια δικαιωμάτων των κατόχων ασφαλιστηρίων υγείας, συνταξιοδοτικών και αποταμιευτικών προγραμμάτων κλπ και έχει αντίθετες γνώμες και μέσα από το ΠΑΣΟΚ. Επισήμανε ότι στις επόμενες δράσεις του Συλλόγου είναι μεταξύ άλλων η ενημέρωση με υπόμνημα της διαρκούς επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου