Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

Οι ασφαλιστές δε θα χρειαστούν κεφάλαια για τη «Solvency II»


Η εξέλιξη των κανόνων της «Solvency II» δε θα βλάψει τους ασφαλιστές σύμφωνα με τη CEIOPS. Ο κ.Carlos Montalvo, Γενικός Γραμματέας της Ευρωπαϊκής ομάδας της CEIOPS δήλωσε πως οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες δε θα χρειαστεί να εξασφαλίσουν πρόσθετα κεφάλαια για τους υπο αναθεώρηση κανόνες της οδηγίας «Solvency ΙΙ», σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg.
«Οι περισσότεροι ασφαλιστές στην Ευρώπη θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στις αυστηρότερες απαιτήσεις κεφαλαίου που δοκιμάζονται στο πλαίσιο της πέμπτης μελέτης επιπτώσεων QIS5. Όσον αφορά στην ανησυχία που πρόσφατα εκφράστηκε για υπερβολικά υψηλές απαιτήσεις κεφαλαίων βάσει των υφιστάμενων προτάσεων αυτό είναι σίγουρα κάτι που δε συνάδει με τους υπολογισμούς μας. Διδαχθήκαμε μαθήματα από την οικονομική κρίση και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η «Solvency ΙΙ» δε λειτουργεί μόνο σε χρονιές όπως το 2006, αλλά ότι λειτουργεί, επίσης και σε χρονιές όπως το 2008» δήλωσε ο κ.Carlos Montalvo.
«Η κρίση δεν ήταν ασφαλιστική»
«Ο συνολικός αντίκτυπος των τελικών προτάσεών μας δεν είναι σίγουρα υλικός εάν ληφθεί υπόψη η διάταξη για την απαλλαγή του κεφαλαίου από τις χαμηλότερες τεχνικές απαιτήσεις. Οι ασφαλιστές έχουν σίγουρα δίκιο όταν λένε ότι η οικονομική κρίση δεν ήταν κρίση στην ασφάλιση. Ας δοκιμάσουμε στην άσκηση QIS5 εάν οι τρέχουσες προτάσεις έχουν αποτέλεσμα. Υπάρχει επαρκής χρόνος για να προβούμε σε αλλαγές παραδοχών και βαθμονομήσεων εάν δε λειτουργούν» δήλωσε ο Montalvo.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου