Σάββατο 17 Απριλίου 2010

Βάνδαλοι βεβήλωσαν τον Χριστό στη Βραζιλία


Οι ασύλληπτοι δράστες του βανδαλισμού κάλυψαν με τα γκραφίτι τους την κεφαλή, το στήθος και τα χέρια του                      διάσημου γλυπτού του Ιησού Χριστού.














Βάνδαλοι κάλυψαν το πολύ μεγάλο λίθινο γλυπτό, που παριστάνει τον Ιησού και δεσπόζει στο Ρίο ντε Ζανέϊρο με πολλά "γκραφίτι" με τη χρήση "σπρέϊ", πράξη που χαρακτηρίστηκε από τον δήμαρχο της βραζιλιάνικης μεγαλούπολης-θερέτρου, Εδουάρδο Πάες, ως "έγκλημα κατά του Εθνους".

Οι ασύλληπτοι δράστες του βανδαλισμού κάλυψαν με τα γκραφίτι τους την κεφαλή, το στήθος και τα χέρια του διάσημου γλυπτού του Ιησού Χριστού, που έχει ύψος περίπου 40 μέτρων, και δεσπόζει πάνω στις ακτές του κόλπου του Ρίο και τα γειτονικά χαμηλά βουνά, ανεβαίνοντας στις "σκαλωσιές" που είχαν στηθεί για να γίνει μία συντήρηση στο μνημείο, μετά τις πρόσφατες βροχές και κατολισθήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

"Θα βρούμε τους βανδάλους και θα τους φυλακίσουμε", τόνισε στις δηλώσεις του στην εφημερίδα μεγάλης κυκλοφορίας "O GLOBO" ο δήμαρχος της πόλης κ. Πάες. "Ούτε η Βραζιλία, ούτε το ίδιο το Ρίο, τα αξίζουν αυτά".

Ανάμεσα στα γκραφίτι, κανένας διαβάζει ότι "χορεύουν τα ποντίκια, όταν η γάτα λείπει", "τιμή και δόξα σε όσους πέθαναν ή αγνοούνται" από τις φαβέλες του Ρίο (μετά τις αστυνομικές ένοπλες επιθέσεις) κ.ά.

Το εν λόγω μνημείο τελείωσε στη διάρκεια του έτους 1931 κι είναι τοποθετημένο ψηλά στο βουνό Κορκοβάδο, ύψους περίπου 700 μέτρων. Θεάται πρακτικά από κάθε σημείο στο Ρίο ντε Ζανέϊρο. Χρησιμοποιήθηκε --κατά κόρον-- στην επιτυχημένη προσπάθεια του δήμου του Ρίο, να "φιλοξενήσει" τους θερινούς Ολυμπιακούς αγώνες το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου