Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

"Παίζει" με τα spread η Γερμανία - Μεγάλη πτώση στο ΧΑ - Στις 663 μονάδες το spread


 Το βρώμικο παιχνίδι της συνεχίζει η Γερμανία η οποία στρέφεται πλεον ανοικτά όχι μόνο κατά της Ελλάδας αλλά

και κατά της ίδιας της Ευρώπης.

Η εμμονή της να αποστασιοποιείται από την ΕΕ αλλά και τα τεράστια εσωτερικά προβλήματα έχουν οδηγήσει πολλά από τα μέλη της κυβέρνησης Μέρκελ να παίζουν τον ρόλο του καλού και του κακού.

Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κατάφερε 
με μια δήλωσή του να απογειώσει τα spread στις 663 μονάδες βάσης.

Λίγο αργότερα ήρθε η "καλή νεράϊδα" Αγκελα Μέρκελ να ανακοινώσει οτι πρόκειται να κάνει δηλώσεις στις 16.00 για την Ελλάδα και αμέσως άρχισε η αποκλιμάκωση των spread αφού αυτή την ώρα βρίσκονται στις 631 μονάδες βάσης!

Το χρηματιστήριο δεν φάνηκε να πείθεται από τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Οικονομικών από την Ουάσινγκτον οτι η χώρα δεν χρεωκοπεί και οτι ο μηχανισμός θα λειτουργήσει σύντομα, χωρίς προσκόμματα, από τους ευρωπαίους εταίρους.

Το ΧΑ έχει γίνει πλεον ένα παιχνίδι για πολύ λίγους, κυρίως επαγγελματίες που παίρνουν short θέσεις αλλά και για βραχυπρόθεσμους παίκτες που προσπάθουν να επωφεληθούν ευκαιριών στις ημερήσεις συναλλαγές.

   Αυτή  την ωρα ο γ.δ. υποχωρεί κατά 2,54% στις 1810 μονάδες. Απώλειες κατα 1,56% για την μετοχή της ΕΘΝΙΚΗΣ, 0,50% για την ΑΛΦΑ -1,34% για 3Ε, 1,22% για ΟΤΕ και -2,44% για ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

   Ανοδος 1,11% για την μετοχή της ΚΥΠΡΟΥ, οριακά κέρδη 0,20% για τον ΟΠΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου