Τρίτη 27 Απριλίου 2010

"Νόμιμα" ναρκωτικά σαρώνουν το ίντερνετ

Οι έμποροι ναρκωτικών είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις αστυνομικές αρχές.

Οι έμποροι ναρκωτικών είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τις αστυνομικές αρχές σε ολόκληρη την Ευρώπη αφού δημιούργησαν νέα ναρκωτικά με ακριβώς τις ίδιες παρενέργειες και συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό και μάλιστα χωρίς αυτά να θεωρούνται παράνομα!
 
Είναι τα λεγόμενα «legal highs» ή «designer drugs», δηλαδή οι ψυχοτρόπες ουσίες που φέρουν νομότυπο προσωπείο καθώς έχουν παραχθεί κατά τρόπο που ξεγελά τις επίσημες αρχές και συνήθως φέρουν τη σήμανση «ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση». Αποτελούν το νέο "λαμπρόν... πεδίον δόξης" για τα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών.
Στην ουσία πρόκειται για νέα φτηνά παράγωγα ή υποκατάστατα της αμφεταμίνης και της κοκαΐνης σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η μεφεδρόνη, η οποία πωλείται στο Διαδίκτυο ευρέως και μπορεί να υποκαταστήσει «νομίμως» την κοκαΐνη ή τα χάπια έκσταση. Συνήθως φέρουν τη σήμανση «λίπασμα», «χημική ουσία για επιστημονικές έρευνες» έχουν διεγερτικές ιδιότητες, και οι παρενέργειες είναι ίδιες με οποιοδήποτε άλλο συνθετικό ναρκωτικό όπως ταχυκαρδίες ,συστολή των αγγείων ,άγχος, ανησυχία,και αίσθημα ευφορίας.
Προβλήματα προκαλούνται στο ρινικό σύστημα καθώς εισπνέονται μέσω της μύτης και δημιουργούνται αιμορραγίες και έντονες αφυδατώσεις και επίσης προκαλούν εθισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου