Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Απεργίες και κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα

Λουκέτο από σήμερα στη χώρα μετά την ανακοίνωση των σκληρών κυβερνητικών μέτρων. Απεργίες σε όλους τους κλάδους....Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς..

Στη σκιά των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΠΑΜΕ και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία κατεβαίνουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις. 48ωρη απεργία κήρυξε η ΑΔΕΔΥ.
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σήμερα Τρίτη και αύριο  Τετάρτη, 4 και 5 Μαΐου. Συλαλλητήριο θα κάνουν το μεσημέρι έξω από τη Βουλή στην περίπτωση κατάθεσης του νομοσχεδίου για τα οικονομικά μέτρα τη συγκεκριμένη μέρα.
 
Η εκτελεστική επιτροπή της ΓΣΕΕ αποφάσισε και προκήρυξε 24ωρη γενική απεργία για την Τετάρτη 05 Μαΐου, με κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίον του Αρεως στις 11 το πρωί.
 
Τα αιτήματα – διεκδικήσεις περιλαμβάνουν:
 
- Την απόκρουση των νεοφιλελευθέρων εκβιασμών και απαιτήσεων της τρόικας (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΔΝΤ) για την ισοπέδωση των εργασιακών και οικονομικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.
 
- Την απόρριψη όποιων αντιασφαλιστικών συνταγών ακυρώνουν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης, μειώνουν τις συντάξεις, αυξάνουν τα όρια ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα δεν εξασφαλίζουν την οικονομική βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης.
 
- Την άμεση υπογραφή ΕΓΣΣΕ και κλαδικών ΣΣΕ, με τις οποίες θα διασφαλίζονται με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις οι μισθοί, τα ημερομίσθια, τα εργασιακά δικαιώματα, οι θέσεις εργασίας.
 
Μετά την απεργία της 5ης Μαΐου, η εκτελεστική επιτροπή θα συνεδριάσει ξανά, για να καθορίσει τη συνέχεια των κινητοποιήσεων.
 
24ωρη απεργία την ίδια μέρα (5 Μαΐου) αποφάσισε και το ΠΑΜΕ, καλώντας τους εργαζόμενους στις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνει σε όλη τη χώρα. Η κεντρική συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα πραγματοποιηθεί στην Ομόνοια στις 11 το πρωί.
 
Στην απεργία θα συμμετάσχουν και οι γιατροί των Νοσοκομείων Αθήνας - Πειραιά οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και 3ωρη στάση εργασίας στις 6 Μαΐου.

Δεμένα θα είναι στις 5 Μαϊου και τα πλοία στα λιμάνια, 
απεργία στον ΟΣΕ και στον Προαστιακό επίσης.

Στην 24ωρη απεργία θα συμμετάσχει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ - ΚΗΕ, όπως επίσης και οι μηχανικοί.

Ακόμη 24ωρη απεργία έχουν οι δημοσιογράφοι σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς:

Χειρόφρενο θα τραβήξουν την Τετάρτη τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Λεωφορείο, Τρόλεϊ, Μετρό και Ηλεκτρικός και Τραμ θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ από τις 10:00 - 16:00 για να μεταφέρουν τους απεργούς στις πορείες συγκεντρώσεως που θα γίνουν στο κέντρο.

Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 5 Μαΐου έχουν κηρύξει οι 
ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, συμμετέχοντας στην απεργία της ΑΔΕΔΥ.
 
Επίσης, 24ωρη πανελλαδική στις 5 Μαΐου κήρυξε η ΟΤΟΕ.
 
Κατεβάζουν ρολά και οι έμποροι
 
Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και οι λοιπές επιχειρήσεις από το πρωί της Τετάρτης (και όχι από τις 12.30 το μεσημέρι όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά), σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων.
 
Η ΓΣΕΒΕΕ μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ για τα οικονομικά μέτρα και οι επιχειρήσεις θα είναι κλειστές από το πρωί ως το μεσημέρι (9:00πμ-15:00μμ).
48ωρη από τους δασκάλους
 
Απεργία στις 4 και 5 Μαΐου και τετράωρη στάση εργασίας στις 3 Μαΐου προχωρά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ).
 
Όπως ανακοίνωσε το ΔΣ της ΔΟΕ, προσανατολίζεται σε νέα 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση τις ημέρες εισαγωγής και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας στην Ολομέλεια της Βουλής και σε συντονισμό με το εργατικό κίνημα.
 
Μετά τις 7 Μαΐου θα γίνουν γενικές συνελεύσεις των κατά τόπους συλλόγων των δασκάλων, οι οποίοι ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου