Τρίτη 11 Μαΐου 2010

Αρχίζουν την Παρασκευή οι Πανελλαδικές με...περικοπές!

Τη μείωση του κόστους των εξετάσεων με τη χρήση λιγότερων εξεταστικών κέντρων ζητά με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας

Μεγαλύτερες αίθουσες, λιγότερα εξεταστικά κέντρα, λιγότεροι επιτηρητές. Αυτό θα είναι το τρίπτυχο των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων που ξεκινούν την Παρασκευή 14 Μαΐου.
 
Μετά τη μείωση των εξεταστικών κέντρων από 1.240 σε 830 πανελλαδικά, ο υφυπουργός Παιδείας Γ.Πανάρετος έστειλε, σύμφωνα με το Βήμα, επείγουσα εγκύκλιο με την οποία ζητεί από τους διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας, να περιοριστεί ο αριθμός των επιτηρητών.
 
Συγκεκριμένα ζητά να χρησιμοποιηθούν στα εξεταστικά κέντρα μεγαλύτερες αίθουσες ώστε να περιοριστεί όσο γίνεται και ο αριθμός των επιτηρητών. Το υπουργείο Παιδείας βέβαια “κόβει από παντού”, κάτι που είχε αποτυπωθεί και στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης, στον οποίο οι πληρωμές για τις πανελλαδικές εξετάσεις είχαν μειωθεί περίπου κατά 20% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Μάλιστα όπως φαίνεται από τα στοιχεία μειώθηκε φέτος κατά 5,1 εκατομμύρια ευρώ.
 
Η μείωση αυτή αφορά τις αμοιβές των επιτροπών, τις επιτηρήσεις και τη βαθμολόγηση των γραπτών καθώς και τις υπερωρίες των Σαββάτων, την βαθμολόγηση και την επιτήρησή στα εσπερινά σχολεία.
 
Στο πρόγραμμα τώρα των εξετάσεων η πρεμιέρα θα γίνει την Παρασκευή. Οι εξεταζόμενοι των Ημερήσιων Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν τις εξετάσεις τους με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.
 
Φέτος θα εισαχθούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας 88.165 υποψήφιοι συνολικά ενώ τις θέσεις αυτές αναμένεται ότι θα διεκδικήσουν περίπου 120.000 άτομα από όλες τις κατηγορίες. Οι πανελλαδικές θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 31 Μαΐου με τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας που είναι μάθημα επιλογής όλων των κατευθύνσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου