Τετάρτη 14 Απριλίου 2010

Υπεραμύνεται η FED τη Goldman Sachs για τη μείωση του ελληνικού ελλείμματος


Ο Μπερνάνκι τόνισε πως δεν υπήρξε καμμία σκόπιμη παραβίαση νομοθεσίας.

Ο διοικητής της κεντρικής ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι τόνισε σήμερα πως η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs δεν παραβίασε καμμία νομοθεσία βοηθώντας την Ελλάδα να μειώσει το επίπεδο του δημόσιου ελλείμματός της στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

«Εξετάσαμε τις συμφωνίες της Goldman Sachs με την Ελλάδα. Ανακαλύψαμε πως το 2000 και το 2001 υπογράφηκε συμβόλαιο, του οποίου το αποτέλεσμα ήταν να μεταβληθεί κατά τι το επίπεδο του χρέους και το ποσοστό του ελλείμματος που η Ελλάδα διακοίνωνε στην Eurostat», τόνισε ο επικεφαλής της Fed ενώπιον της μεικτής οικονομικής επιτροπής του Κογκρέσου.

Ο Μπερνάνκι τόνισε πως δεν υπήρξε καμμία σκόπιμη παραβίαση νομοθεσίας. Ο ίδιος υπενθύμισε πως το συμβόλαιο υπεγράφη πολύ προτού γίνουν αυστηρότεροι οι κανονισμοί λόγω του σκανδάλου της υπόθεσης Enron, η οποία οδηγήθηκε στη χρεωκοπία.

«Συζητήσαμε την υπόθεση αυτή με την Goldman, η οποία έχει πολύ πιο λεπτεπίλεπτες διαδικασίας για να αξιολογεί αυτού του είδους τις δοσοληψίες. Συνεπώς πιστεύουμε πως η κατάσταση βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο», τόνισε ο Μπερνάνκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου