Κυριακή 11 Απριλίου 2010

Έρχονται υποχρεωτικές μετατάξεις σε όλο το Δημόσιο


Σαρωτικές αλλαγές σε όλο το δημόσιο τομέα προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, ώστε να παρουσιάσει σημαντικές τομές πριν τις 15 Μαΐου, οπότε οι Βρυξέλλες θα αποτιμήσουν το Πρόγραμμα Ανάπτυξης και Σταθερότητα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας, το σχέδιο προβλέπει υποχρεωτικές μετατάξεις υπαλλήλων του δημοσίου, όχι μόνο των ΟΤΑ βάσει “Καλλικράτη” αλλά και των ΔΕΚΟ – για τις οποίες προβλεπεται δραστική εξυγίανση και ένταξη στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων - και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. 

Το σχέδιο 
αποκρατικοποιήσεων θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο εντός της εβδομάδας και στόχος είναι να αποτελέσει τη βασικότερη εκ των μεταρρυθμίσεων – μαζί με το ασφαλιστικό και τα κλειστά επαγγέλματα – που θα πείσουν τις Βρυξέλλες για το ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

“Στοίχημα” η μείωση των μεγάλων ελλειμμάτων και αιχμές του δόρατος ΔΕΚΟ όπως ο ΟΣΕ, η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, ώστε να καταστούν πιο δελεαστικές σε στρατηγικούς επενδυτές.

Πληροφορίες της Ελευθεροτυπίας αναφέρουν ότι οι μετατάξεις θα γίνουν “καθεστώς” με το νέο πλαίσιο για το 
δημόσιο, όπου θα καταργηθούν ή θα συγχωνευθούν περίπου 200 φορείς συνολικά και όπου θα ισχύει πλέον η αρχή “μία πρόσληψη για πέντε συνταξιοδοτήσεις”. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου