Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Οδηγήθηκαν από τη ΓΑΔΑ στο Εισαγγελεα.

Την ίδια ώρα, την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου η υπόθεση των έξι ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας» να ανατεθεί σε Εφέτη Ειδικό Ανακριτή, ζητά με επείγον έγγραφό του προς τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών, αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Φ. Μακρή, ο εισαγγελέας του ΑΠ, Ιωάννης Τέντες.




Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μαζιώτη, Σπύρο Φυτράκη, ο εντολέας του, και η συγκατηγορούμενη σύζυγός του, Παναγιώτα Ρούπα, αρνούνται να απολογηθούν, χαρακτηρίζουν πολιτική τη δίωξη σε βάρος τους και τονίζουν ότι δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία.

 «Δεν υπάρχουν στοιχεία για να στηρίξουν τις κατηγορίες», δήλωσε ο κ. Φυτράκης. Συμπλήρωσε ότι, εξ όσων γνωρίζει, όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με τον κ. Φυτράκη, ο Νίκος Μαζιώτης και η έξι μηνών έγκυος σύζυγός του, Παναγιώτα Ρούπα, θα εμμείνουν ενώπιον της ανακρίτριας, που τους έχει καλέσει σε απολογία την Τετάρτη, στην άρνησή τους να απολογηθούν, καταγγέλλοντας ως πολιτική τη δίωξή τους.
 Όπως είπε ο κ. Φυτράκης, λόγω της κατάστασης της κ. Ρούπα έχει ζητηθεί να έχει ειδική μεταχείριση, καθώς και να εξεταστεί από γιατρό στην Ασφάλεια, όπου κρατείται.
 Εκτός από το ζεύγος, η ανακρίτρια έχει καλέσει σε απολογία για την Τετάρτη και τον Σαράντο Νικητόπουλο και για την Πέμπτη τους Ευάγγελο Σταθόπουλο, Χριστόφορο Κορτέση και Κωνσταντίνο Γουρνά.

 Η δίωξη, που ασκήθηκε σε βάρος των έξι, αφορά 16 «χτυπήματα» της οργάνωσης από το 2003 έως σήμερα. Τις επόμενες ημέρες θα διαβιβαστούν στην ανακρίτρια και θα συσχετισθούν και άλλες δικογραφίες, που είχαν σχηματισθεί κατά αγνώστων δραστών, ύστερα από δράσεις, που είχε αναλάβει η οργάνωση.

Οι κατηγορίες - Αρχηγός ο Μαζιώτης
Νωρίτερα, ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των έξι.

Οι έξι κατηγορούμενοι προσήχθησαν λίγο μετά τις 10 το πρωί στην Εισαγγελία, κάτω απο αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Χρησιμοποιήθηκαν έξι τζιπ της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, καθώς ο καθένας ήταν μόνος του σε κάθε αυτοκίνητο, ενώ έξω και γύρω από την Εισαγγελία ήταν συγκεντρωμένοι περίπου 100 φίλοι και συγγενείς τους, οι οποίοι με την άφιξη των έξι συλληφθέντων φώναζαν συνθήματα.

Η δίωξη σε βάρος τους αφορά τα κακουργήματα της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, της απόπειρας ανθρωποκτονίας από κοινού και κατά συρροή, της προμήθειας, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών από κοινού και με σκοπό να προκαλέσουν κίνδυνο σε ανθρώπους ή πράγματα, έκρηξης από κοινού τετελεσμένης και σε απόπειρα από την οποία προκύπτει κίνδυνος για άνθρωπο και πρόκληση σωματικής βλάβης

Επίσης, η δίωξη αφορά τα πλημμελήματα της διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς τελεσθείσας με έκρηξη, παράνομης οπλοφορίας, παράνομης οπλοχρησίας και παράνομης οπλοκατοχής. Ο εκ των συλληφθέντων Νίκος Μαζιώτης επιβαρύνεται με τις διατάξεις του νόμου περί τρομοκρατικών οργανώσεων ως διευθύνων την οργάνωση.
Αυτό σημαίνει οτι οι αρχές τον θεωρούν αρχηγό της οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου