Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από ερημική τοποθεσία που έκαναν εξάσκηση στη σκοποβολή

Σε δύσβατη περιοχή και άκρως ερημική του Υμηττού βρίσκονταν οι φερόμενοι ως τρομοκράτες της οργάνωσης “Επαναστατικός Αγώνας” προκειμένου να εξασκούνται στη σκοποβολή πριν από κάθε τρομοκρατικό τους χτύπημα.

Στην περιοχή αυτή βρέθηκαν κάλυκες από καλάσνικοφ, καθώς και διάτρητα πλαστικά δοχεία από τις σφαίρες.


Εκαναν δοκιμές με καλάσνικοφ!
Την Τετάρτη προς Πέμπτη ξημερώματα στον Υμηττό σε ορεινή περιοχή 20 χιλιόμετρα από το Κορωπί είχε εντοπιστεί ο Βαγγέλης Σταθόπουλος με 3 ακόμη άτομα να προβαίνουν σε δοκιμαστικές βολές με καλάσνικοφ. Οι υπόλοιποι τρεις δεν έχουν συλληφθεί. Οι αστυνομικοί δεν έκαναν σύλληψη γιατί θεώρησαν επικίνδυνη οποιαδήποτε προσπάθεια σύλληψης εκείνη την ώρα αφού ήταν τέσσερις οπλισμένοι τρομοκράτες με βαρύ οπλισμό και επίσης αυτό ίσως ήταν μοιραίο και στην όλη επιχείρηση που ετοιμαζόταν από την αντιτρομοκρατική.

Από το σημείο αφού έφυγαν τα τέσσερα αυτά άτομα περισυνέλεξαν 40 κάλυκες των όπλων οι οποίοι όπως προέκυψε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια δεν ανήκουν σε όπλα που έχουν χρησιμοποιηθεί από τον Επαναστατικό Αγώνα, άρα πρόκειται για εκπαιδευτικά καλάσνικοφ. Την Παρασκευή αποκρυπτογράφησαν αποκρυπτογραφούν τηλεφωνική συνομιλία κατά την οποία σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο Γουρνάς θα πήγαινε σε κάποιο σπίτι μεταξύ Ν.Φιλαδέλφειας Νέας Ιωνίας και Περισσού προκειμένου να απομακρύνει μέρος του οπλισμού.

Μέσα στα πράγματα που βρέθηκαν σε ένα από τα σπίτια των συλληφθέντων είναι ένα πολύ καλό σχεδιάγραμα με λεπτομερή περιγραφή όλων των δρόμων γύρω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εικάζεται ότι σχεδίαζαν κάποιο χτύπημα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας χωρίς όμως να μπορέσουν να προσδιορίσουν ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος.

Η προ - γιάφκα

Το σπίτι της Ν.Φιλαδέλφειας που βρήκε σήμερα η αντιτρομοκρατική θεωρείται από τους αξιωματικούς της, ως η
προ-γιάφκα της οργάνωσης. Όπως είπαν ήταν ένα από τα σπίτια που χρησιμοποιούσαν πριν από κάθε χτύπημα.

Μέσα σε αυτό βρέθηκαν: μια χειρόγραφη προκήρυξη και ιδιόχειρες σημειώσεις για την επίθεση της οργάνωσης με καλάσνικοφ εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ στο υπουργείο Πολιτισμού στις 05 Ιανουαρίου του 2009 που τραυματίστηκε σοβαρά ο αστυφύλακας Δ.Ματζούνης. Επίσης βρέθηκαν ένας υπολογιστής, σύνεργα μεταμφίεσης, περούκες, αποκριάτικες μάσκες, κουκούλες, φόρμες παραλλαγής, διαρρηκτικά εργαλεία, συσκευές αλλίωσης φωνής, κλεμμένη μοτοσυκλέτα που εικάζεται ότι την είχα χρησιμοποιήσει, βαλίτσες διαφόρων μεγεθών οι οποίες σύμφωνα με τις αστυνομικές εκτιμήσεις χρησιμοποιούνταν για την μεταφορά βομβών ή όπλων πριν απο το χτύπημα της οργανώσης.

Το σπίτι βρίσκεται στην οδό Σαραντόγλου, το είχε ενοικιάσει ο Κορτέσης με ψεύτικα στοιχεία και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα κλειδιά βρέθηκαν πάνω του κατά τη σύλληψη του. Το σπίτι είναι ισόγειο και είχε επίσης καλαμωτή για να μην φαίνεται τι γίνεται μέσα στο σπίτι.  Πιθανόν κάποιος γείτονασ να είχε αναγνωρίσει τον Χ.Κορτέση και ειδοποίησε την αστυνομία. Αποτυπώματα του Κορτέση αλλά και του Νικητόπουλου είχαν βρεθεί στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα.

Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες, από τα στοιχεία που προκύπτουν διαπιστώνεται ότι οι τρομοκράτες έφευγαν πριν από κάθε χτύπημα την ίδια ώρα από τα σπίτιτα τους πήγαιναν σε τρια διαφορετικά σημεία σε άτακτα χρονικά διαστήματα όπως και στην αποθήκη οπλισμού και πήγαιναν στον υποψήφιο στόχο από διαφορετικά δρομολόγια.
Όπως τονίζουν αστυνομικές πηγές, η αντιτρομοκρατική βρίσκεται πολύ κοντά στον εντοπισμό της γιάφκας και θεωρούν πως αυτή βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Φιλαδέλφειας με τη Νέα Ιωνία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου