Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Ορατός ο κίνδυνος υπερχείλισης του Νείλου

Περισσότεροι από 6.000.000 Αιγύπτιοι κινδυνεύουν να μείνουν άστεγοι, μέχρι το τέλος του αιώνα, καθώς η στάθμη των υδάτων του Νείλου ανεβαίνει ανησυχητικά.

Το δέλτα του ποταμού Νείλου μπορεί να είναι μία από τις πιο πολυπληθείς περιοχές του κόσμου που θα επηρεαστεί περισσότερο από την αύξηση της στάθμης των υδάτων, δήλωσε ο Χάμντι αλ Χουσέινι Χαλίφα, που εργάζεται για το κέντρο ερευνών του υπουργείου Γεωργίας, μιλώντας σε διάσκεψη του ΟΗΕ για ζητήματα περιβάλλοντος που πραγματοποιείται στην Αλεξάνδρεια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η στάθμη της θάλασσας ανέβει κατά ένα μέτρο, περίπου 4.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα του δέλτα του Νείλου μπορεί να βρεθούν κάτω από το νερό, με αποτέλεσμα περίπου έξι εκατομμύρια άνθρωποι να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Ο Αιγύπτιος μηχανικός, Μαμντούχ Χάμζα, έχει προτείνει ένα εικοσαετές σχέδιο για την προστασία του δέλτα του Νείλου από την αύξηση της στάθμης των υδάτων, το οποίο περιλαμβάνει την ανοικοδόμηση υπόγειου τείχους και την πρόσθεση άμμου στις παραλίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου