Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Για ακόμα μια φορά ο πρωθυπουργος ζήτησε επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου από τους υπουργούς στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο.



"Πρέπει να βάλουμε στο φουλ τις μηχανές γιατί δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο", φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε δύσκολη την επόμενη περίοδο, η οποία, όπως τόνισε, απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη επαφή με τον κόσμο, σημειώνοντας ότι πρέπει ο πολίτης να γίνει συμμέτοχος των μεγάλων αλλαγών. Όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, όλες οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν το 2010, ώστε τα επόμενα χρόνια οι πολίτες να βιώνουν τα αποτελέσματα αυτών των αλλαγών.

Επίκεντρο όλων των αλλαγών θα είναι το σχέδιο "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ"γύρω από τον οποίο θα κινηθεί και όλη η αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας. Ο κ. Παπανδρέου επεσήμανε ότι μεταξύ των ζητημάτων στα οποία πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος, είναι οι λειτουργικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης. Σημαντικότατο ζήτημα χαρακτήρισε επίσης την ανάκτηση του αισθήματος της αξιοπρέπειας και αξιοπιστίας της χώρας, αλλά και του αισθήματος ανακούφισης στον κόσμο. Στο σημείο αυτό διευκρίνισε ότι αυτό δεν σημαίνει ότι έχουμε ξεφύγει από την κρίση, αλλά ότι αναγνωρίζονται οι προσπάθειες του ελληνικού λαού.

Σε όλα αυτά τα θέματα, όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, πρέπει να είναι ενεργός η συμμετοχή του πολίτη και, όπως πρόσθεσε, πρέπει να δούμε πώς ο πολίτης παίρνει πια την υπόθεση της επανεκκίνησης της χώρας στα ίδια του τα χέρια.  Αυτό, υπογράμμισε, είναι το μεγάλο στοίχημα των αλλαγών,οι οποίες πρέπει να δώσουν την αίσθηση της ελπίδας ότι αύριο η χώρα θα είναι διαφορετική.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα είναι σήμερα κάτω από το μικροσκόπιο των διεθνών ΜΜΕ και κάθε αρνητικό της αναδεικνύεται και πολλαπλασιάζεται, αλλά, πρόσθεσε ότι και κάθε θετικό μπορεί επίσης να αναδειχθεί και να πολλαπλασιαστεί και είναι μια ευκαιρία τώρα να αναδειχθούν τα θετικά και αξιοποιηθεί αυτή η προβολή. Ο πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη να τηρηθεί πιστά το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης με την κινητοποίηση όλων των δυνάμεων, κομματικών, πολιτικών, αλλά και της δημόσιας διοίκησης.

Πρέπει, πρόσθεσε, να υπάρξει συνεπής και έγκαιρη υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων, που έχει αναλάβει η κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματός της. Επίσης τόνισε πρέπει να ενδυναμωθεί το ΠΑΣΟΚ, ώστε να μπορεί να συνδέει την κυβέρνηση με τους πολίτες, να τους ενημερώνει και να πολλαπλασιάζει το μήνυμα.

Αυτό που σήμερα κάνει η κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, είναι η συνεχής αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, ώστε η χώρα να έχει μια ανταγωνιστική και βιώσιμη οικονομία, με κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη και αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου.

Ο Απρίλιος ορίστηκε οτι θα είναι μήνας φορολογικού, ο Μάϊος μήναςασφαλιστικού και αναπτυξιακού και ο Ιούνιος ο μήνας Καλλικράτη. Οι υπουργοί παρουσίασαν τον προγραμματισμό τους ανα μήνα.

Συνεδρίασε επίσης η Επιτροπή Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής - κάτι σαν υπουργικό συμβούλιο - υπο τον Θεόδωρο Πάγκαλο. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε το πρωι με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου