Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

Τέλος τα φάρμακα για 5 ταμεία!


Από αύριο δεν θα δίνονται φάρμακα σε ασφαλισμένους πέντε ταμείων....
 ρολά «κατεβάζουν» από αύριο Μεγάλη Πέμπτη οι φαρμακοποιοί της Αττικής για τους ασφαλισμένους των Ταμείων: του ΟΑΕΕ, της ΔΕΗ, της Εμπορικής και της Τράπεζας Πίστεως. Την ίδια τακτική θα ακολουθήσουν οι φαρμακοποιοί για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου.
 
Αυτό σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί σταματούν να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους των παραπάνω Ταμείων, εξαιτίας της καθυστέρησης των πληρωμών από τους ασφαλιστικούς οργανισμούς. Οι οφειλές των τεσσάρων πρώτων Ταμείων προς τους φαρμακοποιούς της Αθήνας και του Πειραιά αγγίζουν τα 42,1 εκατ. ευρώ. Ο Οργανισμός Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ) χρωστά περίπου 100 εκατ. ευρώ. Ετσι από αύριο οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, της ΔΕΗ, της Εμπορικής και της Τράπεζας Πίστεως θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους. Με την απόδειξη του φαρμακείου θα εισπράττουν τα χρήματά τους από το Ταμείο τους.
 
«Το πρόβλημα με την αδυναμία αρκετών ασφαλιστικών ταμείων να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις έναντι των φαρμακοποιών-μελών μας συνεχίζει να εντείνεται» σημειώνουν οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών της Αθήνας και του Πειραιά.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) κ. Κ. Λουράντο, η διοίκηση του ΟΠΑΔ με έγγραφό της παραδέχεται ότι έχει πληρώσει μόνο τις συνταγές του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2009 και μεταθέτει την ευθύνη στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Οι φαρμακοποιοί καταγγέλλουν τον ΟΠΑΔ και τις ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών «... για αθέτηση των υποχρεώσεών τους και την κατ΄ εξακολούθηση παράβαση των νόμων που ορίζουν ότι οι φαρμακοποιοί οφείλουν να πληρώνονται εντός 45 ημερών από την υποβολή των λογαριασμών τους».
 
Στις 12:00 το μεσημέρι οι φαρμακοποιοί θα δώσουν συνέντευξη τύπου εξηγώντας αναλυτικά γιατί πήραν αυτή την απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου