Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Νέα μήνυση στο Facebook!

Το Facebook έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για καταπάτηση κι εκμετάλλευση των προσωπικών δεδομένα των χρηστών του

Από την πλευρά της εταιρίας φυσικά τίποτα τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται ενώ στην προσπάθειά της να πείσει τους χρήστες για τις προθέσεις της έχει αλλάξει αρκετές φορές τις ρυθμίσεις ασφαλείας και απορρήτου.
Παρόλ' αυτά όμως πολλοί είναι αυτόι που δεν πείθονται από αυτές τις κινήσεις του Facebook κι έτσι ψάχνουν και βρίσκουν συχνά νέα θέματα εναντίον του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου.


Έτσι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων του Αμβούργου έκανε μήνυση στο Facebook, με την κατηγορία οτι αποθήκευσης προσωπικών δεδομένων από ανθρώπους που δεν χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της υπηρεσίας, υπάρχουν πολλές επιστολές διαμαρτυρίας από πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες του Facebook και που έχουν δει παρολ' αυτά στοιχεία για αυτούς στην υπηρεσία επειδή τα έχουν ανεβάσει φίλοι τους τους που διατηρούν προφίλ στο Facebook και σύμφωνα με τους Γερμανούς χρησιμοποιούνται για λόγους marketing και διαφήμισης.


Πάντως η Αρχή Προστασίας Δεδομένων έδωσε διορία στο Facebook να απαντήσει μέχρι τις 11 Αυγούστου προκειμένου να απαντήσει στα παραπάνω. Πάντως από την πλευρά του Facebook, η απάντηση πρόκειται να δοθεί κανονικά εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος.


Τέλος να θυμίσουμε οτι η Αρχή του Αμβούργου είναι ιδιαίτερα σκληρή σε θέματα προσωπικού απορρήτου αφού είναι η ίδια υπηρεσία που αποκάλυψε την ιστορία με τα αυτοκίνητα του Google Street View που συνέλεξαν "κατά λάθος" προσωπικά δεδομένα από ασύρματα οικιακά δίκτυα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου