Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Από κόσκινο οι υποψηφιότητες της Ν.Δ. για τις δημοτικές


Τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες της Νέας Δημοκρατίας για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προανήγγειλε ο Αντώνης Σαμαράς.

 επιτροπή θα συγκροτήσουν καταξιωμένα στελέχη της παράταξης που θα αξιολογήσουν όλες τις υποψηφιότητες. «Όλοι, μα όλοι θα αξιολογηθούν και θα κριθούν με βάση την πολιτική και προσωπική τους διαδρομή. Η παράταξη έχει πλούτο. Όσοι την έχουν πονέσει, όσοι έχουν θίξει την παράταξη δεν θα έχουν ρόλο στην καινούργια Νέα Δημοκρατία», τόνισε.

«Η Νέα Δημοκρατία χτίζεται από την αρχή πάνω σε γερά θεμέλια, με νέες ιδέες και νέους ανθρώπους και το ανθρώπινο δυναμικό της, το πολιτικό προσωπικό όλων των επιπέδων ανανεώνεται», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας σε εκδήλωση αυτοδιοικητικών στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς είπε ότι πρότεινε μεταξύ άλλων την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, τη γενίκευση του πόθεν έσχες στους δημόσιους λειτουργούς, το ασυμβίβαστο ανάμεσα στην ιδιότητα του κομματικού στελέχους και του επικεφαλής ενός δημόσιου οργανισμού, την ανάγκη αναθεωρητικής Βουλής που θα προχωρήσει σε τομές για τη θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος, την άμεση απόσυρση του μεταναστευτικού νόμου και του «Καλλικράτη» και πως ζήτησε να αναληφθούν πρωτοβουλίες εθνικής συνεννόησης που κλείνουν άμεσα κάποια εσωτερικά μέτωπα και εξαλείφουν προβλήματα που δημιουργούν πόλωση στον ελληνικό λαό.

Η σελίδα έχει γυρίσει, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αναφερόμενος στο σχέδιο Καλλικράτης είπε ότι δεν θα δημιουργήσει καλύτερο κράτος, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αλλά θα δημιουργήσει χειρότερη τοπική αυτοδιοίκηση. «Το σχέδιο της κυβέρνησης δεν αποτελεί μεταρρύθμιση αλλά συνολική απορρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης», σημείωσε. Μίλησε επίσης για αναξιοπιστία της κυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο υπουργός Εσωτερικών είπε ψέματα, είναι αναξιόπιστος και εξαπάτησε την αυτοδιοίκηση».

«Η κοπτοραπτική του ΠΑΣΟΚ κινείται με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλο ψαλίδι χρησιμοποίησε στην Αθήνα για να κόψει τους δήμους και άλλο στη Θεσσαλονίκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.Επιπρόσθετα είπε πως το όλο εγχείρημα θα αποβεί σε βάρος της κυβέρνησης και τόνισε πως το τελικό σχέδιο είναι κατώτερο των απαιτήσεων. «Οι παλαιές συνταγές μπαγιάτεψαν και δεν οδηγούν πουθενά» συνέχισε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε «το ΠΑΣΟΚ είναι δέσμιο του παλαιού και άρρωστου μηχανισμού που τώρα επιχειρεί να αλλάξει».

Ζούμε σε έκτακτες καταστάσεις που απαιτούν έκτακτες λύσεις επισήμανε ο κ. Σαμαράς και τόνισε ότι πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες που ανοίγουν το δρόμο για τολμηρές τομές με τη μέγιστη δυνατή συμφωνία του πολιτικού κόσμου στο σύστημα διακυβέρνησης και στην οικονομία. «Αυτό που ονομάζουμε νέα μεταπολίτευση», είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και παρουσίασε αναλυτικά τις θέσεις του κόμματός του για αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου