Τετάρτη, 7 Απριλίου 2010

Φαρμακοποιοί: Τέλος τα φάρμακα και για τους δημοσίους υπαλλήλους


Αποφασισμένοι να φτάσουν στα άκρα οι φαρμακοποιοί.


                                                                                    


Ήδη έχουν σταματήσει την χορήγηση φαρμάκων με πίστωση σε υπαλλήλους της  ΔΕΗ, σε ελεύθερους επαγγελματίες και υπαλλήλους τραπεζών. Από την 1η Μαίου κόβουν τα φάρμακα και από τους δημόσιους υπαλλήλους

Χωρίας φάρμακα βρίσκονται 1.500.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι του δημοσίου.

Οπως δήλωσε στο Newsit ο πρόεδρος των φαρμακοποιών Αττικής Κώστας Λουράντος  από 1η Μαίου σταματάει η χορήγηση φαρμάκων προς τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ.

Ο κ. Λουράντος μιλώντας στο Newsit, ανέφερε πως το χρέος του συγκεκριμένου ασφαλιστικού φορέα προς τα φαρμακεία ξεπερνάει τα 100 εκ. ευρώ, καθώς έχει να πληρώσει για φάρμακα που έχουν είδη χορηγηθεί  από τον περασμένο  Σεπτέμβρη.

Το γεγονός αυτό σύμφωνα με τον ίδιο δυσχεραίνει τα οικονομικά των φαρμακείων με αποτέλεσμα οι επαγγελματίες να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να φτάνουν ακόμα και στο δανεισμό προκειμένου να ξεχρεώσουν τους προμηθευτές τους.

Ηδη από την 1η Απριλίου έχει σταματήσει η χορήγηση φαρμάκων σε ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, σε υπαλλήλους της ΔΕΗ και σε ασφαλισμένους στα ταμεία όλων των τραπεζών από φαρμακεία του Πειραιά και της Αττικής. Αυτό σημαίνει πως περίπου 1.000.000. ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους προκειμένου να έχουν φαρμακευτική περίθαλψη.
' Την 1η Μαίου θα καταγγείλουμε την σύμβαση με τον ΟΠΑΔ και δεν θα την ανανεώσουμε ποτέ ξανά'', τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λουράντος.

''Σήμερα ήρθαν στο φαρμακείο μου ασφαλισμένοι της ΔΕΗ και τους είπα οτι δεν τους καλύπτει πια το ταμείο τους και έφυγαν'' προσθέτει.

Οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών σύμφωνα με τον πρόεδρο τους θα συνεχιστούν με πολυήμερες απεργίες και δεν θα σταματήσουν αν δεν πληρωθούν. Ηδη αύριο αναμένεται σύσκεψη του Πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου για να αποφασιστεί η περαιτέρω στάση τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου