Παρασκευή, 9 Απριλίου 2010

Νέο πακέτο οικονομικής στήριξης της Ισλανδίας από το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Ισλανδία σχετικά με τους όρους για την καταβολή δανείου ύψους 159 εκατ. δολαρίων.

Η πληρωμή αυτή θα είναι η τρίτη δόση ενός δανείου ύψους 2,2 δις δολαρίων που χορηγήθηκε από το Ταμείο, το Νοέμβριο του 2008. Μόνο το ήμισυ του δανείου αυτού έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα, σε δύο δόσεις, η τελευταία τον Οκτώβριο.

«Επιτεύχθηκε μια συμφωνία, η οποία θα πρέπει να συζητηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ σε μια ημερομηνία που προς το παρόν έχει καθοριστεί για τις 16 Απριλίου», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ισλανδία, Marc Flannagan.

«Οι ισλανδικές αρχές έστειλαν μια επιστολή προθέσεων στο Ταμείο, στην οποία περιγράφεται η πρόοδος που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα για τον περιορισμό των συνεπειών της κρίσης και η δημιουργία των βάσεων για βιώσιμη ανάκαμψη», διευκρίνισε το ισλανδικό Υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωση του που δόθηκε στη δημοσιότητα στο Ρέικιαβικ.

Η Ισλανδία ήταν η πρώτη χώρα στην ευρωπαϊκή ήπειρο που κήρυξε στάση πληρωμών και πτώχευση στα τέλη του 2008, μετά το ξέσπασμα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και τη συνακόλουθη κατάρρευση της Lehman Brothers.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου