Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Μειωμένος κατά 15% ο τζίρος στον τουρισμό το 2010

Πτώση 15% στα έσοδα του τουριστικού κλάδου, για το 2010, συγκριτικά με την περυσινή χρονιά προβλέπει ο πρόεδρος της Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ), Μάριος Τριβυζάς, υπογραμμίζοντας ότι σήμερα παρουσιάζεται υστέρηση στις τουριστικές κρατήσεις από το εξωτερικό, εξέλιξη που αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε καθίζηση τον τουριστικό κλάδο.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Τριβυζάς, η πτώση αυτή θα περιοριστεί, καθώς ο υποψήφιος τουρίστας έχει πλέον συνηθίσει να κάνει κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, λόγω προσφορών.

Αντίθετα, εκεί όπου καταγράφεται μία αύξηση της τάξης του 15% - 20% είναι στο ρεύμα κρατήσεων από τις ΗΠΑ και έτσι, ενώ η πτώση στις κρατήσεις μπορεί να είναι συγκρατημένη, η πτώση στα έσοδα θα είναι μεγαλύτερη και θα ξεπεράσει το 20%, λόγω των αναγκαίων προσφορών.

Παράλληλα επισήμανε την αδιαφορία της πολιτείας αναφορικά με τα προβλήματα του τουρισμού, τονίζοντας ότι «υπάρχει έλλειψη στη χρηματοδότηση της διαφήμισης του τουριστικού μας προϊόντος, όταν οι ανταγωνίστριες χώρες δαπανούν δεκαπλάσια ποσά, για τον ίδιο λόγο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου