Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

159 “ναι” στο Ασφαλιστικό-Χιλιάδες “όχι” έξω από τη Βουλή

Υπέρ ψήφισαν Μπακογιάννη- Κιλτίδης
- Παρών δήλωσαν Δημαράς -Οικονόμου
- Ποια άρθρα δεν “πέρασαν” - Ολες οι τελευταίες αλλαγές
Δεν είχε εκπλήξεις η ψηφοφορία. Οι 157 του ΠΑΣΟΚ είπαν...... “ναι” και σ' αυτούς προστέθηκαν οι ψήφοι της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Κιλτίδη.
 
137 ήταν τα “όχι” απ' όλη την Αντιπολίτευση όμως οι βουλευτές της Nέας Δημοκρατίας ψήφισαν τα άρθρα 17 και 43, ενώ οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν τα άρθρα 17 και 73.

Αποσύρθηκε η διάταξη για τη διαιτησία μετά από συμφωνία των κοινωνικών εταίρων αλλά και υπό την απειλή βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να μην την ψηφίσουν, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Κακλαμάνης το δήλωσε μάλιστα από του βήματος.

Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια, προκειμένου να επιστραφεί στους εργαζομένους και στους συνταξιούχους, όταν το επιτρέψει η οικονομική κατάσταση, το εισόδημα που τους αφαιρέθηκε λόγω των εκτάκτων συνθηκών, υποσχέθηκε ο υπουργός Απασχόλησης.

Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε ανούσια τη συζήτηση περί ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση και δηλώνοντας μάλιστα πως οι βίαιες πολλές φορές αλλαγές ήταν αναγκαίες αναφέροντας χαρακτηριστικά “δεν χρειαζόταν καμία τρόικα για να μας πει τα χάλια του ασφαλιστικού μας συστήματος. Μην ψάχνουμε για βαρβάρους”.

'Ολες οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής
Αυξήσεις στο επίδομα των 800 ευρώ το οποίο έχει αντικαταστήσει την 13η και τη 14η σύνταξη, αλλά αυτό μόνο εάν υπάρξει οικονομική δυνατότητα.

Παράλληλα οι μητέρες μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου για τον πλασματικό χρόνο ανεξάρτητα από το πότε γεννήθηκαν τα παιδιά.

Όμως παρά τα καλά... μαντάτα σε ορισμένες περιπτώσεις μένουν οι ανοιχτές πληγές όπως το γεγονός ότι συμπιέζονται οι αποδοχές από 500 ως 1.400 ευρώ. Παράλληλα η πρόβλεψη για τη χορήγηση μόνο 12 συντάξεων δεν αφορά μόνο την περίοδο ως το 2015 αλλά και μετά.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ μετά το 2012 θα δουν τη σύνταξή τους να μειώνεται καθώς επιβάλλεται ενιαίος συντελεστής 25 για κάθε χρόνο ασφάλισης και έτσι το ποσοστό πάει στο 70% από το 80% που ίσχυε ως σήμερα για την 35ετία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου