Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Aπώλεια μνήμης επικαλέστηκαν μάρτυρες στην εξεταστική για Siemens


 «Έχασαν τα μνήμη τους» καθ’ όλη τη διάρκεια που κατέθεταν στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά το σκάνδαλο


 Siemens, οι χρηματιστές κύριοι Νικόλαος Δεβλέτογλου, Αθανάσιος Ράμμος και Γρηγόρης Κυριτσάκας.
Φέρονται να εμπλέκονται στη διακίνηση χρημάτων με αποδέκτες πρόσωπα – κλειδιά  στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» της Γερμανικής Εταιρείας.


Σύμφωνα με βουλευτές  μέλη της Εξεταστικής οι 3 χρηματιστές όχι μόνο αρνήθηκαν να ομολογήσουν πρόσωπα και πράγματα – ο νόμος τους έδινε τη δυνατότητα να… «πέσουν στα μαλακά», εάν συνεργάζονταν - αλλά απαντούσαν μονότονα πως… «δεν θυμόνταν» πράγματα, στα οποία συμμετείχαν, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια!

Έξαλλοι, οι βουλευτές δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι επιφυλάσσονται για τα νόμιμα δικαιώματα που τους παρέχει η Εξεταστική Επιτροπή, κατά των χρηματιστών, τονίζοντας πως οι μάρτυρες διετέλεσαν το αδίκημα της… ψευδορκίας και ότι όχι μόνο δεν έπεισαν  αλλά αντίθετα υπέπεσαν σε αντιφάσεις.

Μάλιστα συμφώνησαν να αποστείλουν επιστολή προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και προς τη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ελεγχθούν οι Χρηματιστηριακές Εταιρείες και οι λογαριασμοί τους…!


Ο χρηματιστής Νικόλαος Δεβλέτογλου φέρεται ως ο μεσολαβητής για να πιστωθεί με 75.000 ευρώ ο λογαριασμός του πρώην ισχυρού άντρα της VODAFONΕ Γιώργου Κορωνιά, για τα οποία ο ίδιος κατέθεσε πως ήταν χρήματα που του χρωστούσε επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στα Βαλκάνια, και κατατέθηκαν στο λογαριασμό της συζύγου του.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Κορωνιάς, δεν είχε καταφέρει να πείσει την Επιτροπή πως δεν γνώριζε τη σχέση αυτών των χρημάτων με τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.


Όσο για τον χρηματιστή Αθανάσιο Ράμο φέρεται να εξυπηρέτησε τον συνάδελφο του  Σάββα Γιαννακάκη για λογαριασμό του Αλέξανδρου Λέτσα, δίνοντάς του πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ στην Ελλάδα και ο ίδιος να τα λαμβάνει σε τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελβετία.


Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα «οι χρηματιστές διευκόλυναν τη διακίνησή του «μαύρου χρήματος» της Siemens στους αποδέκτες στην Ελλάδα». «Οι παρεμβάσεις έχουν την ίδια δικαιολογία, ότι θέλουν να διευκολύνουν κάποια φιλικά τους πρόσωπα είτε για να εξοφλήσουν δάνεια είτε να βγάλουν χρήματα στο εξωτερικό. Οι απαντήσεις τους δεν είναι πειστικές, παρεμβαίνουν ασυνείδητα χωρίς δήθεν αν έχουν γνώση της συναλλαγής και χωρίς να εμφανίζουν έστω κάποιο κέρδος» δήλωσε. «Πρέπει να πιεστούν να προσκομίσουν στοιχεία που δεν ξέρω γιατί δεν τα ζήτησαν οι ανακριτές οι οποίοι φέρεται να μην έχουν επιμείνει στην ανίχνευση των ισχυρισμών όσων τους κλήθηκαν να καταθέσουν» πρόσθεσε, ενώ ο βουλευτής της Ν.Δ. Κώστας Τζαβάρας, τόνισε πως … «πρόκειται για χρηματιστές που φέρεται να έχουν μετάσχει στα «μαύρα ταμεία» της Siemens αφού η παρουσία τους και οι εξηγήσεις που έδωσαν μας δίνουν το δικαίωμα να λέμε ότι δεν αποκαλύπτουν την αλήθεια και δεν λένε ακόμα και τα αυτονόητα».

Αύριο το κατώφλι της Εξεταστικής θα περάσουν οι υπεύθυνοι των ταμείων του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. την επίμαχη περίοδο, Κώστας Γείτονας και Κώστας Σημαιοφορίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου