Τρίτη, 18 Μαΐου 2010

Συνεχίζεται η άντληση πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού


Ασταμάτητα συνεχίζεται η άντληση πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού αλλά μέχρι στιγμής έχει αντληθεί μόλις το 1/5 των 800λίτρων που μολύνουν τη θάλασσα.

 αργό πετρέλαιο απορροφάται μέσω ενός σωλήνα με διάμετρο δέκα εκατοστών, ο οποίος τοποθετείται σε βάθος 1.500 μέτρων. Το πετρέλαιο που αντλείται τοποθετείται έπειτα μέσα σε ένα πλοίο. Ο σωλήνας βρίσκεται σε λειτουργία εδώ και περισσότερες από 24 ώρες και αντλεί μέχρι και 1.000 βαρέλια αργού πετρελαίου (περίπου 160.000 λίτρα) την ημέρα.

Σύμφωνα με τον Ντουγκ Σατλς, υπεύθυνο της ΒΡ, έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, αν και η ποσότητα που έχει αντληθεί είναι μόνο το ένα πέμπτο των 800.000 λίτρων. «Υπάρχει ακόμη πολύ πετρέλαιο. Αλλά ελπίζουμε ότι μπορούμε να αυξήσουμε την ποσότητα που αντλούμε κατά τις επόμενες 24 ώρες», ανέφερε ο αξιωματούχος της πετρελαϊκής εταιρείας.

Η BP ελπίζει να ενισχύσει περαιτέρω το σύστημα αυτό με άλλες λύσεις από το τέλος της εβδομάδας. Η εταιρία τονίζει ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει εντελώς τη διαρροή από την κατεστραμμένη πετρελαιοπηγή αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου