Σάββατο 1 Μαΐου 2010

Αυτός είναι ο πρώτος υπεύθυνος και μαζί του όλοι όσοι κυβέρνησαν

Διαβάστε ποιούς θεωρούν οι 'Ελληνες ως πρωταίτιους της κατάντιας μας, σύμφωνα με γκάλοπ και δείτε την πορεία του χρέους τα τελευταία χρόνια για να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.



Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ RESEARCH που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ της Κυριακής  η πλειοψηφία των πολιτών τις επιρρίπτει τις πολιτικές ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση Καραμανλή – κατά 39%-. Ακολουθούν οι κυβερνήσεις του Αν. Παπανδρέου – κατά 28,3%- και τρίτη έρχεται η κυβέρνηση Σημίτη – κατά 20,5%. Σε δημοσκόπηση τηςALCO για το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ οι πολίτες επιρρίπτουν τις ευθύνες στις κυβερνήσεις Καραμανλή -24,1%-, το 21,5% στις κυβερνήσεις Αν. Παπανδρέου και το 18,3% στις κυβερνήσεις Σημίτη.
Οργή , απογοήτευση και φόβος

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research οι πολίτες σε ποσοστό 31,2% λένε ότι η προσφυγή τους έκανε να νιώσουν κυρίως 
οργή, το 30,6% ότι τους έκανε να νοιώθουν κυρίως απογοήτευση και φόβο, το 22,8%θλίψη και ντροπή και μόνο ένα 14,8 % λέει ότι ένιωσαν ανακούφισηκαι ελπίδα. Σημαντικό είναι ότι 40,2% δήλωσαν ότι τον τελευταίο μήναδυσκολεύτηκαν να τα βγάλουν πέρα – πριν την επιβολή των μέτρων άγριας λιτότητας που περιμένουμε.
Πάντως, μέχρι στιγμής εξακολουθούμε να 
ελπίζουμε. Το 84% λέει ότι η κρίση που περνάμε μπορεί να γίνει ευκαιρία για αλλαγές, ενώ το 12,9% βλέπει ότι θα υπάρξει μόνο οπισθοδρόμηση.
Μοιρασμένοι είναι οι πολίτες, ως προς το αν αυτή η προσφυγή ήταν
αναγκαία. Ένας στους δύο θεωρεί ότι δεν γινόταν κάτι άλλο, ενώ 41,9% λέει ότι μπορούσαμε να το αποφύγουμε.


Σε δημοσκόπηση της 
Alco για το “Πρώτο Θέμα” οι πολίτες απαντώντας στο ερώτημα αν θα αποδεχτούν “στωικά” τα νέα μέτρα ή θα κατέβουν στο δρόμο για να διαμαρτυρηθούν, λένε κατά πλειοψηφία ότι θα διαδηλώσουν την αντίθεσή τους (51%). Ποστοσό 33,1% θα τα αποδεχτεί σιωπηρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου