Δευτέρα, 10 Μαΐου 2010

Πρόστιμα - μαμούθ για τη νοθεία στα καύσιμα


Πρόστιμα από 5.000 έως 1.500.000 ευρώ, προσωρινή ή οριστική ανάκληση της άδειας, διακοπή λειτουργίας ή ακόμη

και προσωρινή ή οριστική σφράγιση των επιχειρήσεων του χώρου των καυσίμων προβλέπει το σχέδιο Υπουργικής Απόφασης που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση από το ΥΠΕΚΑ.

Η διαβούλευση –στην ιστοσελίδα 
www.opengov.gr- θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 14 Μαΐου.

Τα πρόστιμα για νοθεία στα καύσιμα κλιμακώνονται ανάλογα με το ποσοστό πρόσμιξης και φθάνουν κατ' ανώτατο όριο στις 650.000 ευρώ για τα πρατήρια, διπλάσιο για τις εταιρίες εμπορίας και τριπλάσιο για τα διυλιστήρια, με ανώτατο όριο πάντα το 1,5 εκατ.


Ο φάκελος με τα αποτελέσματα της χημικής ανάλυσης κοινοποιείται επίσης στον εισαγγελέα, στην ΥΠΕΕ, στη νομαρχία και στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή για περαιτέρω κυρώσεις. Σε περίπτωση υποτροπής ενεργοποιείται η διαδικασία σφράγισης και διπλασιάζονται τα πρόστιμα.


Τα πρόστιμα για μη τήρηση του ωραρίου λειτουργίας των πρατηρίων κυμαίνονται από 15.000 ως 20.000 ευρώ, διευκρινίζεται ωστόσο ότι οι περιορισμοί δεν αφορούν στα αυτόματα μηχανήματα πώλησης υγρών καυσίμων, τα οποία μπορούν να λειτουργούν και πέραν του καθορισμένου ωραρίου λειτουργίας. Πρόστιμα από 5.000 ως 20.000 ευρώ προβλέπονται για περιπτώσεις παρεμπόδισης του ελέγχου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου