Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Κ.Παπούλιας: Εδώ που φτάσαμε οι δανειστές επέβαλλαν τους όρους τους - Ιδιώνυμο η φοροδιαφυγή!

Βαρυσήμαντη παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

"Η κρίση δεν είναι μόνο οικονομική, είναι βαθιά πολιτική που έχει εκθρέψει το πελατειακό σύστημα και το μοντέλο αδιαφανούς άσκησης της εξουσίας", είπε απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

"Εδώ που φτάσαμε οι δανειστές επέβαλλαν τους όρους τους", είπε ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε οτι δεν είναι ώρα για αντιπαραθέσεις αλλά για δραστικές παρεμβάσεις.

"Πολλοί αμφιβάλλουν ότι θα τα καταφέρουμε. Πρέπει να τους διαψεύσουμε. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε τους κατάλληλους πολιτικούς όρους. Και ένας από τους πιο σημαντικούς είναι το να κερδίσουμε τον πόλεμο εναντίον της φοροδιαφυγής. Για να αποκατασταθεί η κοινωνική δικαιοσύνη, αλλά και γιατί η σύλληψή της αποτελεί μέρος της λύσης του οικονομικού προβλήματος.Σας καλώ να συζητήσουμε τη μετατροπή της φοροδιαφυγής σε ιδιώνυμο αδίκημα και τρόπους επιτάχυνσης της απονομής Δικαιοσύνης", πρότεινε ο Κάρολος Παπούλιας.

  Ο Πρόεδρος σημείωσε ότι "ο πολιτικός κόσμος αποδοκιμάζεται και ξέρουμε γιατί. Η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας και η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, η απόλυτη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων και η υπαγωγή τους στους κανόνες του δημόσιου λογιστικού, η αλλαγή επί του ουσιαστικότερου του ``πόθεν έσχες`` των βουλευτών και του εκλογικού νόμου, προς την κατεύθυνση της εξαφάνισης του μαύρου πολιτικού χρήματος, πρέπει να τεθούν ως προτεραιότητα".

    "Μηδενική ανοχή απέναντι σε οποιαδήποτε εξαίρεση πολιτικού από τους κανόνες που ισχύουν για τους πολίτες, είτε πρόκειται για τα μικρά είτε για τα μεγάλα", ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας.

    Ο Πρόεδρος επεσήμανε πως "η αυστηροποίηση αλλά κυρίως η εφαρμογή των σχετικών διατάξεων του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ώστε να τιμωρούνται γρήγορα και αυστηρά οι επίορκοι, αποτελεί προϋπόθεση για την κάθαρση στην κρατική μηχανή".

 Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε και στο θάνατο των τριών ανθρώπων της Μαρφίν, λέγοντας πως "είναι αξεπέραστη η οδύνη για τον φρικτό θάνατο τριών νέων ανθρώπων που έπεσαν θύματα αποκρουστικής βίας" και σημείωσε ότι "οι διαδηλώσεις δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται για την τέλεση παράνομων πράξεων. Η ελευθερία της διαμαρτυρίας καθενός σταματά εκεί που αρχίζει το δικαίωμα της ζωής, της ελευθερίας και της εργασίας του άλλου. Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος τώρα".

"Ο τόπος χρειάζεται μεγάλες αλλαγές", είπε βγαίνοντας από το προεδρικό Μέγαρο ο πρωθυπουργός και είπε οτι πριν αλλάξουμε την Ελλάδα έπρεπε πρώτα να την σώσουμε.
Ο κ. Παπανδρέου είπε οτι πρέπει ν' αφήσουμε πίσω την Ελλάδα του χθες και οτι ο μηχανισμός μας δίνει το χρόνο να κάνουμε μεγάλες και σοβαρές αλλαγές.
Τέλος, αναφερόμενος στην απουσία της αριστεράς είπε οτι είναι κρίμα που η κα Παπαρήγα και ο κ. Τσίπρας δήλωσαν απόντες.

Ο πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις στους δημοσιογραφους ΦΩΤΟ NEWSIT
Ο πρωθυπουργός κάνει δηλώσεις στους δημοσιογραφους ΦΩΤΟ NEWSIT

"'Ηταν μια συνάντηση σε καλό κλίμα", είπε βγαίνοντας ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ. Ο κ. Καρατζαφέρης είπε επίσης οτι συζητήθηκαν πέρα από τα οικονομικά και μια αλυσίδα θεμάτων.
 "Αν όλα αυτά που συζητήθηκαν πραγματοποιηθούν η κρίση μπορεί να γίνει ευκαιρία", είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Αναμένονται ανακοινώσεις του Αντώνη Σαμαρά από τα γραφεία της ΝΔ στην Ρηγίλλης.

Περίπου δυο ώρες κράτησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έγινε στο Προεδρικό Μέγαρο, χωρίς την συμμετοχή της Αλέκας Παπαρήγα και του Αλέξη Τσίπρα.

"Δεν κουραστήκατε;", είπε ο κ. Παπούλιας στους φωτογράφους λίγο πριν αρχίσει η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

" Αντίπαλός μας είναι οι αγορές", είπε ο πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΣΥΣΚΕΨΗ 




Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών φτάνει στο Προεδρικό Μέγαρο
Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών φτάνει στο Προεδρικό Μέγαρο


Ολα τα τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το προεδρικό μέγαρο ΦΩΤΟ NEWSIT
Ολα τα τηλεοπτικά συνεργεία έξω από το προεδρικό μέγαρο ΦΩΤΟ NEWSIT

Στον ΣΥΡΙΖΑ πάντως η απόφαση για τη μή συμετοχή του κ. Τσίπρα επέφερε έντονες εσωκομματικές τριβές, αφού η ανανεωτική πτέρυγα σε ανακοίνωσή της τονίζει οτι η άρνησή του "δίνει επιχειρήματα σε όσους επιδιώκουν να καλλιεργηθεί η εικόνα μιας αριστεράς που υποτιμά την έκρηξη της βίας και την αφήνει εκτεθειμένη στις συκοφαντικές επιθέσεις των αντιπάλων της".

Αμέσως μετά το πανηγύρι που έστησαν οι ηγέτες του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κατακρεουργείται και ό,τι έχει απομείνει από το Ασφαλιστικό, τόνισε σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου