Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Γενικό όριο στο δημόσιο το 65ο έτος ηλικίας


Σύνταξη στα 65 για άνδρες και γυναίκες προβλέπει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό στο δημόσιο που κατατέθηκε στη Βουλή. 


Η εξίσωση θα γίνει εντός τριετίας με το όριο ηλικίας να ανεβαίνει στα....
52 χρόνια το 2011, στα 55 το 2012 και στα 65 το 2013.

Διατηρείται το δικαίωμα να αποχωρούν από την υπηρεσία τους με μειωμένη σύνταξη, όσοι θα είναι 60 ετών το 2013.

Δεν εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010.

Επίσης επιμηκύνεται από δυο σε πέντε χρόνια ο χρόνος διάρκειας του έγγαμου βίου για τους δικαιούχους συντάξεων χηρείας.
Τι αλλάζει στις συντάξεις των ένστολων

Αύξηση της πραγματικής υπηρεσίας των ενστόλων από ενάμιση σε έξι χρόνια προβλέπει τροπολογία στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων.

Η αύξηση θα αρχίσει το 2012 με την προσθήκη ενάμιση έτους και θα ολοκληρωθεί το 2014.

Η 40ετία, αλλά με όριο το 60 έτος της ηλικίας, θα ισχύσει και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος.
Βάσει του ασφαλιστικού του Δημοσίου η συνταξιοδότηση των υπαλλήλων της Βουλής

Οι όροι συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής είναι ίδιοι με αυτούς των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, τονίζει το υπουργείο Οικονομικών σε ανακοίνωσή του, με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ειδική μεταχείριση των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα σημειώνει πως «η παράγραφος 1 του άρθρου 16 του νομοσχεδίου, που κατατέθηκε την Παρασκευή 2 Ιουλίου στη Βουλή, είναι σαφής: "Για τον υπολογισμό της σύνταξης και τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των υπαλλήλων της Βουλής, εφαρμόζονται από 01-01-2011 οι διατάξεις της συνταξιοδοτικής νομοθεσίας του Δημοσίου, κατά περίπτωση, όπως αυτές ισχύουν κάθε φορά για τους τακτικούς υπαλλήλους των υπουργείων. Ως μισθός για τον υπολογισμό της σύνταξής τους λαμβάνεται αυτός που προσδιορίζεται από τις οικείες διατάξεις του Κανονισμού της Βουλής".

Όσον αφορά σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για νέα μέτρα που ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο υπογραμμίζει πως «όπως έχει επανειλημμένα ανακοινώσει η ίδια η EE, τόσο ο προϋπολογισμός, όσο και το υπόλοιπο οικονομικό πρόγραμμα της ελληνικής κυβέρνησης, εκτελούνται κανονικά και δεν έχει τεθεί κανένα ζήτημα νέων μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου