Παρασκευή, 2 Ιουλίου 2010

Νέα 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου

Νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 8 Ιουλίου, την ημέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο.

Η ΓΣΕΕ ζητά να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και οι ρυθμίσεις για ταεργασιακά, να ολοκληρωθουν οι διαπραγματεύσεις για τη συλλογική σύμβαση εργασίας και να μην αμφισβητηθεί ο ρόλος του ΟργανισμούΜεσολαβησης Διαιτησίας. 

“Η ΓΣΕΕ διεκδικεί την υπογραφή ΕΓΣΣΕ με στόχο την διαφύλαξη του θεσμού, την διασφάλιση του 13ου και 14ου μισθού αλλά και την επίτευξη συμφωνίας για αυξήσεις, οι οποίες στην παρούσα φάση θα δώσουν ανάσα στους εργαζόμενους και ειδικότερα στους χαμηλόμισθους” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ημέρα η ΓΣΕΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 10 το πρωί και προαναγγέλλει κινητοποιήσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ. 

“Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο αποτελεί ένα αντιασφαλιστικό ανοσιούργημα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτό.Οι εργοδότες και ιδίως ο ΣΕΒ οχυρώθηκε πίσω από το μνημόνιο και την ομολογουμένη διάθεση του υπουργού Εργασίας να νομοθετήσει τα άδικα και αντικοινωνικά μέτρα” ανέφερε ο προέδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος. 

“Ο υπουργός χαρακτήρισε ιταμή τη θέση της ΓΣΕΕ. Δε θα κάνω τους ανάλογους χαρακτηρισμούς για τον υπουργό και την πολιτική που ακολουθεί. Αν η ΓΣΕΕ πήγαινε να διαπραγματευτεί αυτά τα ζητήματα και με την μεθοδολογία που ακολουθούσε ο Υπουργός ήταν σαν να ήθελε να γίνει ιδανικός αυτόχειρας. Δε θα γίνουμε ιδανικοί αυτόχειρες, δε θα πάμε σαν «πρόβατα επί σφαγή» σε διάλογο με προειλημμένες αποφάσεις” συμπληρώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου