Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

XAKEΡ ΣΤΟΥΣ ΟΝΙΡΑΜΑ

Θύμα μαζικού deface (massive deface) από επίδοξο τούρκο hacker έπεσε το site του γνωστού ελληνικού συγκροτήματος Onirama [www.onirama.gr]

Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει παρατηρητές αρκετών επιθέσεων σε site επωνύμων τόσο της showbiz όσο και πολιτικών προσώπων (site Υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου),
ο αντίκτυπος των οποίων είναι αρκετά μεγάλος. Hackers προσπαθούν να εισβάλουν, και απ’ ότι φαίνεται τα καταφέρνουν μια χαρά, σε ιστοσελίδες επωνύμων με αποτέλεσμα να προσβάλλεται η φήμη και το κύρος του εν λόγω προσώπου ακόμη και ανεπανόρθωτα.
Κατά τη συγκεκριμένη επίθεση ο τούρκος hacker iSKORPiTX αφού κατάφερε να εισβάλει στην ιστοσελίδα των Onirama μέσω μαζικού deface, απέστειλε το μήνυμα: "best regards to all world".
Ο iSKORPiTX έχει καταφέρει πολλαπλές επιθέσεις με τη χρήση αυτής της μεθόδου (massive deface) δημιουργώντας επανειλημμένα προβλήματα σε ιστοσελίδες. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι υπεύθυνοι διαχείρισης της ιστοσελίδας των Onirama επανέφεραν σε ορθή λειτουργία το site του συγκροτήματος και το οποίο και λειτουργεί πλέον κανονικά.
hackerΤο ερώτημα είναι πως καταφέρνει να εισβάλει σε ιστότοπους στην Ελλάδα ένας hacker ο οποίος δεν κατέχει ιδιαίτερες γνώσεις, είναι κατά κύριο λόγο mass defacer, χρησιμοποιώντας μεθόδους script-kiddies (χαμηλού γνωστικού επιπέδου), και πως είναι δυνατόν ακόμη να μην έχει κινηθεί καμία κατηγορία εναντίον του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου