Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

«Έρχονται» αποφάσεις για το άρθρο 6


Την ερχόμενη εβδομάδα η ΕπΕΙΑ θα αποφασίσει για τα προγράμματα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης και το άρθρο 6

Σε περίοδο αποφάσεων για τα προγράμματα βραχυπρόθεσμης χρηματοδότησης και την υπαγωγή εταιρειών στο άρθρο 6 του ν.δ. 400/70 εισέρχεται ηΕπιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insurance World, η πρώτη απόφαση, που θα εκδοθεί πιθανότατα την επόμενη Πέμπτη, θα αφορά εταιρεία η οποία κατά το πρόσφατο παρελθόν απασχόλησε την Επιτροπή όταν επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να συγχωνευθεί με άλλη ασφαλιστική.

Ο φάκελός της συζητήθηκε προχθές Τετάρτη στην Επ.Ε.Ι.Α., ωστόσο απόφαση δεν ελήφθη καθότι η εταιρεία είχε διατυπώσει ενστάσεις σχετικά το κεφαλαιακό της άνοιγμα.

Παράλληλα, η Επιτροπή στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ερχόμενης εβδομάδας δεν αποκλείεται να λάβει ανάλογη απόφαση και για μια ακόμη ασφαλιστική.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, έως τα μέσα με τέλη Οκτωβρίου η Επιτροπή πρόκειται να ολοκληρώσει τον κύκλο των αποφάσεών της για όσες εταιρείες έχουν υποβάλλει αιτήματα υπαγωγής τους στο άρθρο 6.

Όπως έχει ήδη γράψει το Insurance World, σε σύνολο πλησιάζουν τις 10, ενώ πηγές της αγοράς αναφέρουν ότι σε όλες τις εταιρείες θα δοθεί από την Επ.Ε.Ι.Α. δίμηνη προθεσμία να καλύψουν τα ανοίγματά τους, όπως προβλέπεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο.
Αυτό σημαίνει ότι τους εν λόγω φακέλους θα επανεξετάσει η Τράπεζα της Ελλάδος, που στο μεταξύ θα έχει αναλάβει την ευθύνη της εποπτείας της Ασφαλιστικής Αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου