Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Ασφυξία στην αγορά της χώρας - Ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα!

 Στο κόκκινο η κατάσταση σε Κρήτη και Πελοπόννησο
- Στα Χανιά και την Αρκαδία τα φάρμακα εξαντλούνται
- Τα περισσότερα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει και οι τιμές αυξάνονται
- Λόγω των κινητοποιήσεων των φορτηγατζήδων έχουν στεγνώσει και πολλά βενζινάδικα

Άδεια σούπερ μάρκετ, ελλείψεις στα ράφια των φαρμακείων, βενζινάδικα κλειστά και τιμές που... τραβούν την ανηφόρα! Όλα αυτά, συνθέτουν πλέον την εικόνα στην αγορά της Πελοποννήσου, μετά την πολυήμερη κινητοποίηση των ιδιοκτητών φορτηγών.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αρκαδίας Βασιλική Φράγκου - Γεωργακοπούλου υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στην αγορά του φαρμάκου. Οι σημαντικότερες έχουν να κάνουν με σκευάσματα για παθήσεις χοληστερίνης, αντιυπερτασικών και νόσου Πάρκινσον.

Ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αρκαδίας τονίζει ότι τις τελευταίες μέρεςέχουν κλείσει 4 βενζινάδικα στην Αρκαδία και 2 στη Μεσσηνία. Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Γιάννης Μπουντρούκας, προσθέτει ότι λόγω των ελλείψεων παρατηρείται και αύξηση της τιμής σε κάποια είδη.
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Κωνσταντίνος Πανδής είπε ότι οι περισσότερες επιχειρήσεις βρίσκονται στα όριά τους: ‘’Υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στις εξαγωγές αγροτικών προϊόντων κυρίως σύκων και σταφίδας’'. Πρόσθεσε ότι πολλές επιχειρήσεις στην Καλαμάτα για να μειώσουν το κόστος λειτουργίας, μετακομίζουν από κεντρικούς εμπορικούς δρόμους στην περιφέρεια της πόλης.

Στην Αργολίδα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα. Από την αρχή του χρόνου ως σήμερα στον νομό άνοιξαν 454 επιχειρήσεις κι έβαλαν λουκέτο "830", όπως είπε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μιλτιάδης Κονοπισόπουλος.

Τα πρώτα προβλήματα από τη συνεχιζόμενη απεργία των μεταφορέων κάνουν την εμφάνιση τους και στην αγορά των Χανίων. Tα αποθέματα φαρμάκων στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Χανίων αρχίζουν να εξαντλούνται, ενώ και στον εμπορικό κόσμο ο προβληματισμός είναι έντονος, καθώς η τροφοδοσία των επιχειρήσεων γίνεται με δυσκολία.

Στο Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Χανίων από τους περίπου 3.500 κωδικούς φαρμάκων, τουλάχιστον 500 βρίσκονται στο μηδέν. "Αυτό που πρέπει να πούμε είναι ότι κάνουμε προσπάθειες με εταιρίες κούριερ προκειμένου φάρμακα πρώτης ανάγκης, μεγάλης ιδιαιτερότητας, να φθάνουν εδώ για να μπορέσουμε να τροφοδοτήσουμε την αγορά", είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή οι μικρομεσαίοι έμποροι δηλώνουν μεν αλληλέγγυοι στον αγώνα των μεταφορέων, πλην όμως ζητούν άμεση λύση για την τροφοδοσία των καταστημάτων τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου