Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

Παίζουν “κρυφτό” με την COSCO για το ΦΠΑ!

Θέλουν τις επενδύσεις, αλλά δεν τις στηρίζουν στο Υπ. Οικονομικών

Η ανάπτυξη, οι επενδύσεις και το ζεστό χρήμα των ξένων είναι ελκυστικό για την κυβέρνηση που συνεχίζει να λειτουργεί μονόπλευρα.

Η απόφαση να μην εξαιρεθεί η εταιρεία Cosco από το πάγωμα καταβολής του ΦΠΑ έχει προκαλέσει τριγμούς στις σχέσεις των Κινέζων με τη κυβέρνηση.
Η Cosco δραστηριοποιείται στην Προβλήτα 2 στο λιμάνι του Πειραιά επενδύοντας τεράστια κεφάλια.
Μέχρι και σήμερα δεν έχει εισρπαξει τίποτε απο το ελληνικό κράτος, που δεν εφαρμόζει τον όρο στη σύμβαση που υπέγραψε με την πολυεθνική εταιρεία, σύμφωνα με τον οποίο, η Ελλάδα υποχρεούται να καταβάλει τον ΦΠΑ για τις επενδύσεις που πραγματοποιούν στη χώρα μας.
Οι αρμόδιοι “κωφεύουν” για τα 14 εκ., ευρώ που έπρεπε να καταβάλλουν στους Κινέζους, ένα ποσό που θα εκτιναχθεί στα 21 εκ., ευρώ τον Οκτώβριο, όταν και θα ολοκληρωθεί μια ακόμη επένδυση με 3 νέους γερανούς.


Ζήτησαν τοιυλάχιστον έναν διακανονισμό
Στελέχη του κινεζικού κολοσσού διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο πρόσφατο ραντεβού τους με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, από τον οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ζήτησαν να υπάρξει προσωρινά μερικός συμψηφισμός για 5 εκατ. ευρώ που οφείλει η εταιρεία στο υπουργείο Οικονομικών, περιμένοντας την απάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου