Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2010

Συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ ο...”αδιάφθορος” του ΣΔΟΕ που πήρε μίζα 30.000 ευρώ!

Ο 54χρονος υπάλληλος ήταν μεγαλοστέλεχος της ΠΑΣΚΕ στην Κέρκυρα και πρώην πρόεδρος των εφοριακών της παράταξης 
- Πιάστηκε στα πράσα την ώρα που έπαιρνε ... χαρτζιλίκι για να κλείσει τα μάτια στις φορολογικές παραβάσεις κατασκευαστικής εταιρίας και κάποιων σκαφάτων και... «πισινάτων» στους Παξούς!

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ βρέθηκε στους Παξούς με την εντολή να πραγματοποιήσει ελέγχους και να εντοπίσει αν υπάρχουν παραβάσεις από ιδιοκτήτες σκαφών ή σπιτιών που διαθέτουν πισίνες. Κατά τη διάρκεια ελέγχου σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρία του νησιού, εντόπισε παραβάσεις, αλλά πρότεινε στον ιδιοκτήτη της... διακανονισμό. Δηλαδή φακελάκι, ύψους 30.000 ευρώ, για να τακτοποιήσει το ζήτημα! 

Όμως οι ιθύνοντες της κατασκευαστικής εταιρίας αποφάσισαν να απευθυνθούν στις αρχές. Και η υπόθεση έφτασε μέχρι το υπουργείο Οικονομικών. Με δόλωμα τον ιδιοκτήτη της εταιρίας, ο υπάλληλος του ΣΔΟΕ συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει 5000 προκαταβολή για τις 30.000 ευρώ που είχε ζητήσει. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου ο 54χρονος "αδιάφθορος" Γιάννης Μέξης είχε αποσπαστεί στην υπηρεσία του ΣΔΟΕ πριν απο τρεις μήνες για να ενισχύσει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά του Ιονίου. 

Το κλιμάκι που ερευνά την υπόθεση διαφθοράς εκτιμά πως ο κ. Μέξης δεν δρούσε μόνος του και αναζητούν τον συνεργό του μέσα στην υπηρεσία. 

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο εν λόγω υπάλληλος τίθεται σε αργία και θα μείνει εκτός υπηρεσίας για τουλάχιστον δυο χρόνια, ενώ θα ακολουθήσουν όλες οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου