Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Χαλκιδική: Παράνομο εργοστάσιο τσιγάρων!

Στο κύκλωμα συμμετείχαν 4 αστυνομικοί
- Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ και της αστυνομίας
- Το παράνομο εργοστάσιο είχε στηθεί σε οικόπεδο 700τ.μ.
- Ήρθε στο φως τυχαία μετά από μια πυρκαγιά

Η υπόθεση ξεκινά στις 7 Ιουνίου στην περιοχή Κελί, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η πυροσβεστική ειδοποιείται για μία φωτιά που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή και οι πυροσβέστες ανακαλύπτουν το μυστικό που κρύβει μια αποθήκη. Ένα παράνομο εργαστήριο παρασκευής και συσκευασίας λαθραίων τσιγάρων!

Στο συνολικής έκτασης 700 τετραγωνικών μέτρων οικόπεδο βρέθηκαν λαθραία τσιγάρα, παλέτες καπνού, χαρτιά και πακέτα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το κύκλωμα, παρασκεύαζε τσιγάρα κυπριακής μάρκας και στη συνέχεια τα διοχέτευε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία χωρίς κανένα απολύτως παραστατικό. Αποτέλεσμα ήταν το κράτος να χάνει εκατομμύρια ευρώ από τη μη απόδοση ΦΠΑ.

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει τουλάχιστον 20 συλλήψεις, ενώ η επιχείρηση της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων είναι σε εξέλιξη. Ως μέλη του κυκλώματος φέρονται τέσσερις αστυνομικοί, ανάμεσά τους τρεις υψηλόβαθμοι, που υπηρετούν στη Χαλκιδική και ένας αστυφύλακας στη Θεσσαλονίκη. Κατηγορούνται ότι παρείχαν κάλυψη στη δράση των λαθρεμπόρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου