Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

Σκληραίνει την στάση της η κυβέρνηση - Τρείς συλλήψεις μέσα σε λίγη ώρα σε δυο διαφορετικά μπλόκαΟ ένας συνελήφθη στο μπλόκο της Ελευσίνας και άλλοι στην Πατρών-Πύργου
- Με σκάγια για αγριογούρουνα η χθεσινή δολοφονική επίθεση στη Μαλακάσα!
- Αδειάζουν τα ράφια, σαπίζουν στα κοντέινερ τα προϊόντα
- Με σκληρά μέτρα με τη μορφή νόμου απαντά η κυβέρνηση 


Με την κατηγορία της παρακώλυσης συγκοινωνιών συνελήφθησαν δυο ιδιοκτήτες φορτηγών 57 και 41νος ετών που απέκλεισαν με συναδέλφους τους την Πατρών - Πύργου στο 52ο χλμ.Την ίδια ώρα και στο 26,7 χλμ. της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου συνελήφθη 35χρονος ιδιοκτήτης φορτηγού  με τις κατηγορίες της παρακώλυσης συγκοινωνιών και αντίστασης κατά της αρχής.


Στη Μεταμόρφωση, αιφνιδιαστικά ιδιοκτήτες φορτηγών έκλεισαν λίγο πριν τις 13.30 και για 20 λεπτά το ρεύμα εξόδου.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Νωρίτερα 10-15 άτομα "πετάχτηκαν" στη μέση του δρόμου στο ύψος της Μεταμόρφωσης και σταμάτησαν φορτηγά που κάνουν μεταφορές. Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργείται απίστευτο μποτιλιάρισμα.
Παρά τον προφανή κίνδυνο πρόκλησης τροχαίου οι αστυνομικοί δεν κάνουν τίποτε. Στα άκρα οδηγείται η κατάσταση μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον οδηγών που θέλουν να δουλέψουν.

Μετά τη χθεσινή απόφαση δεν υπάρχει καν κεντρικός συντονισμός στις κινητοποιήσεις, κάτι που σημαίνει ότι μπορούν 10-20 άτομα να παίρνουν απόφαση να κλείνουν όπου και όποτε θέλουν δρόμους και λιμάνια.

Τώρα οι φορτηγατζήδες ζητούν ως και την αναστολή εφαρμογής του Νόμου για έξι μήνες. Παράλληλα ζητούν να ανασταλεί και η επίταξη, ενώ ζητούν και ρύθμιση των ασφαλιστικών τους χρεών... Αν δεν κάνει δεκτά τα αιτήματά τους η Κυβέρνηση η απειλή είναι γνωστή. Θα συνεχίσουν να κλείνουν δρόμους.

Με μια σκληρή τροπολογία  απάντησε η κυβέρνηση στην απόφαση των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Aποφασίστηκαν σκληρές ποινές φυλάκισης και αφαίρεση της άδειας επι τόπου αλλά και ανάθεση των μεταφορών σε ΙΧ φορτηγά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου