Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Παπακωνσταντίνου: Θα μειωθεί η προκαταβολή για την περαίωση - Τα άκουσε από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Θα είναι πιο κάτω από το 25% που έχει προαναγγελθεί
- Θα αυξηθούν οι δόσεις - Είναι η τελευταία φορά που γίνεται περαίωση



Μείωση του ποσού προκαταβολής που τώρα είναι στο 25% για την περαίωση, προανήγγειλε στην Επιτροπή οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.


Πρόσθεσε επίσης οτι θα αυξηθούν οι δόσεις 
«για να δώσουμε έναν αέρα», όπως είπε χαρακτηριστικά, και σημείωσε οτι «Η ρύθμιση πρέπει να είναι ρεαλιστική γιατί η αγορά έχει προβλήματα».
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου τα βρήκε «σκούρα» όσον αφορά τη νομοθετική ρύθμιση για την περαίωση, αφού συνάντησε έντονες  αντιδράσεις και επικρίσεις ακόμη και από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Κατά την ενημέρωση της Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Φλωρίδης μίλησε για κακή πρακτική υποστηρίζοντας ότι «η ρύθμιση πιστοποιεί ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά στην επίτευξη των στόχων». «Το μαξιλάρι δεν υπάρχει και πάμε σε μια εσπευσμένη πρωτοβουλία» πρόσθεσε και συνέστησε περισσότερη αποτελεσματικότητα, οργάνωση και συντονισμό προκειμένου να προσεγγίσει η Κυβέρνηση τους στόχους της. «Η αξιοπιστία μας δεν αφορά μόνο ξένους, αλλά πρωτίστως και τον ελληνικό λαό» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.
Παράλληλα έθεσε θέμα για τη συγκρότηση των υπηρεσιών που ακόμη, σε πολλές περιπτώσεις «είναι στον αέρα» λέγοντας: «Δεν συγκροτήθηκαν οι υπηρεσίες ένα χρόνο μετά, έχω την εντύπωση ότι δε φταίει ούτε η τρόικα ούτε η Βουλή ούτε ο ελληνικός λαός. Εμείς που θα στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια έχουμε απαίτηση παραγωγής καλύτερων αποτελεσμάτων».

Αιχμηρός ήταν και ο Κώστας Γείτονας ο οποίος υποστήριξε ότι «η ρύθμιση σίγουρα δεν μπορεί να είναι δίκαιη γιατί επιβραβεύει τον φοροφυγά». Ωστόσο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι θα τη στηρίξει ως «αναγκαίο κακό».
«Το μήνυμα που στέλνουμε δεν είναι θετικό» παρατήρησε και ο Κώστας Καρτάλης.

Ο βουλευτής Μαγνησίας, Κώστας Καρτάλης, υπογράμμισε ότι «η περαίωση δεν στέλνει θετικό μήνυμα» και ζήτησε «να μην προχωρήσουμε και σε περαίωση αυθαίρετων κατασκευών και καταλήψεων δημοσίου χώρου, μην εξαντλήσετε την κοινοβουλευτική μας ευπείθεια».

Να μην υπαχθούν στην περαίωση όσοι είχαν προβεί σε αυτοπεραίωση, ζήτησε η βουλευτής Φθιώτιδας του ΠΑΣΟΚ Κατ.Μπατζελή, θεωρώντας «αδικαιολόγητη, άδικη, νομικά επισφαλή και αναποτελεσματική» μια τέτοια εξέλιξη.

Απαντώντας ο Γ. Παπακων/νου είπε πως είναι η τελευταία φορά που γίνεται περαίωση.

Ειδικότερα απαντώντας στον Γ. Φλωρίδη δήλωσε πως δεν δέχεται τα περί διάλυσης του ελεγκτικού μηχανισμού.
«Ποτέ άλλοτε το σώμα δεν είχε την παρουσία που έχει σήμερα, ποτέ άλλωστε δεν επιβλήθηκαν τα πρόστιμα που έχουν μπει σήμερα» , είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης διέψευσε τις αιτιάσεις ότι τα μέτρα δεν αποδίδουν. 
«Αποδίδουν και από την πλευρά των δαπανών και από πλευράς των εσόδων. Στις δαπάνες είμαστε μπροστά από τους στόχους. Έχουμε μείωση λειτουργικών δαπανών πάνω από 50% και αυτό αντιπροσωπεύει πάνω από 750 εκ. ευρώ», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου