Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Εντολή εισαγγελέα: Στο αυτόφωρο όσοι κλείνουν τον δρόμο

 Δεν τα παρατούν οι οδηγοί φορτηγών
- Έκλεισαν για 10 λεπτά το ρεύμα της εθνικής προς Λαμία

Την παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών προκάλεσαν οι κινητοποιήσεις των οδηγών φορτηγών, οι οποίοι παραμένουν για μια ακόμη ημέρα στις εθνικές οδούς.

Με έγγραφό του προς την αστυνομία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλας, ζητεί να συλλαμβάνονται και να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι οδηγοί επιχειρήσουν να κλείσουν τον δρόμο ή να παρακωλύσουν τις συγκοινωνίες.

Από το πρωί περίπου 250 οδηγοί φορτηγών έχουν παρατάξει σε διάφορα σημεία του νομού Θεσσαλονίκης τα οχήματά τους, χωρίς όμως να κλείνουν το δρόμο.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έκλεισαν για λίγα λεπτά την Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Μεταμόρφωσης.

Μέχρι την Παρασκευή, οπότε έχει προγραμματιστεί η πανελλήνια γενική συνέλευση των εκπροσώπων του κλάδου, οι μεταφορείς έχουν δηλώσει ότι θα παραμείνουν στους δρόμους.

Γύρω από την Αττική βρίσκονται παρατεταγμένα σε 18 σημεία περίπου 800 οχήματα, ενώ ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στη Θεσσαλονίκη.

Σχέδιο για να μην δημιουργηθούν προβλήματα

Η κυβέρνηση πάντως εμφανίζεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει να δημιουργηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς.

Υπάρχει έτοιµο σχέδιο που θα τεθεί σε εφαρµογή ακόµα και σήµερα, σε περίπτωση κατά την οποία οι ιδιοκτήτες των φορτηγών και βυτιοφόρων συνεχίσουν τους αποκλεισµούς των δρόµων και την αποχή από το έργο του εφοδιασµού της αγοράς µε καύσιµα και προϊόντα.

Το σχέδιο της κυβέρνησης προβλέπει, µεταξύ άλλων, τη σταδιακή αποµάκρυνση των φορτηγών από τους δρόµους παρουσία εισαγγελέων και την παραποµπή στο Αυτόφωρο όσων αρνούνται να συµµορφωθούν µε τις υποδείξεις της Αστυνοµίας.

Επίσης, στο εξής οι αυτοκινητιστές που θα αρνούνται να εκτελούν δροµολόγια θα παραπέµπονται στις αρµόδιες επιτροπές των νοµαρχιών, οι οποίες θα αποφασίζουν ακόµα και για την αφαίρεση των αδειών τους.

Οι μεταφορείς κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι στην ουσία τους παίρνει την περιουσία,
 γεγονός που θα το επιστρέψουν - όπως είπαν - στις προσεχείς εκλογές και επανέλαβαν ότι δεν έχουν πλέον τίποτα να χάσουν, αφού τα έχουν χάσει όλα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου