Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ενταση πριν από λίγο στο λιμάνι - Επεσαν δακρυγόνα - Προσπάθησαν να εμποδίσουν την φόρτωση στο Blue Star 1 Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ
- Δεν τους ικανοποίησε η επιστολή Ρέππα

Την εισοδο φορτηγών στο πλοίο Blue Star1 προσπάθησαν να εμποδίσουν λίγα λεπτά μετά τις 5 περίπου 100 ιδιοκτήτες φορτηγών που είναι συγκεντρωμένοι στο λιμάνι του Πειραιά μετά την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων.
Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων.


Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Την απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων πήραν λίγο μετά τη μια το μεσημέρι οι μεταφορείς. Η απόφαση ελήφθη δια βοής και απορρίφθηκε η πρόταση για μυστική ψηφοφορία.

Η βάση των μεταφορέων πιέζει να κατέβουν στο λιμάνι προκειμένου να εμποδίσουν τον απόπλου και τον κατάπλου των πλοίων.
Το λιμάνι αστυνομοκρατείται και όλες οι πύλες είναι αποκλεισμένες από άνδρες των ΜΑΤ.

Σημαντική εξέλιξη θεωρείται επίσης οτι πλεον την κατάσταση στα χέρια της έχει πάρει η επιτροπή αγώνα με επικεφαλής τον Γιώργο Πασπάτη.

'Οπως δήλωσε ο κ. Πασπάτης ανακοινώνοντας την συνέχιση των κινητοποιήσεων : "Συνεχίζεται ο εμπαιγμός του κλάδου από την κυβέρνηση". 

Νωρίτερα, ο υπουργός Μεταφορώντους έστειλε επιστολή, στην οποία επαναλαμβάνονται οι τελικές θέσεις της κυβέρνησης. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στα φορολογικά και συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα καθώς και στην ένταξη των μεταφορέων στον αναπτυξιακό νόμο και την ενίσχυσή τους με άλλα χρηματοοικονομικά μέσα.
«Η Κυβέρνηση ανταποκρίνεται πλήρως στις δεσμεύσεις που ανέλαβε», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.
'Ενταση το πρωί στο λιμάνι

Το πρωί, συνεχίστηκε ο κλεφτοπόλεμος. Μετά από μια ήρεμη νύχτα και ενώ αρχικά δεν έκαναν καμία κίνηση, πριν λίγη ώρα οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτίων Δ.Χ. που “ελέγχουν” το λιμάνι του Πειραιά μπήκαν μπροστά και εμπόδισαν την έξοδο στα φορτηγά που είχαν φορτώσει προϊόντα. 

Η ομηρία έληξε λίγη ώρα αργότερα με την εμφάνιση των ΜΑΤ. Οι μεταφορείς που φοβούνται πλέον το αυτόφωρο έκαναν στην άκρη. Ενώ πάντως ήδη ορισμένοι φορτηγατζήδες μοιάζουν έτοιμοι να αποχωρήσουν από τα μπλόκα, η Κυβέρνηση φοβάται ότι ίσως επιχειρήσουν μία "ηρωϊκή έξοδο", κάτι που ίσως σημαίνει έστω και προσωρινά έκτροπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης χθες διατυπώθηκαν και προτάσεις για αναστολή των κινητοποιήσεων, αλλά οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων δεν θέλησαν να αναλάβουν μεμονωμένα το κόστος μιας απόφασης για αναστολή των κινητοποιήσεων, και έτσι παρέπεμψαν το ζήτημα στην αυριανή κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον των κινητοποιήσεων, Πανελλαδική συνάντηση των Ομοσπονδιών ιδιοκτητών φορτηγών, βυτιοφόρων και γερανοφόρων οχημάτων από όλη την Ελλάδα, προκειμένου ληφθεί μια συλλογική απόφαση που θα αφορά όλο τον κλάδο.

Οι μεταφορείς, πάντως, σύμφωνα με στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, φέρονται διατεθειμένοι να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, εφόσον η κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τους δώσει γραπτές διαβεβαιώσεις ότι θα υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Δημήτρη Ρέππα, για τα τρία βασικά αιτήματα, που είναι η ένταξή του στον αναπτυξιακό νόμο, το ασφαλιστικό και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για όσους έχουν πάρει άδεια τα τελευταία χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου