Τετάρτη, 29 Σεπτεμβρίου 2010

24ωρη απεργία στις 7/10 από την ΠΟΕ ΟΤΑ – Απειλή αποχής από τις εκλογές

«Φουντώνει» η κόντρα της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με αφορμή την καταβολή του εκλογικού επιδόματος. 

Η ΠΟΕ ΟΤΑ απειλεί από τις εκλογικές διαδικασίες των περιφερειακών εκλογών «εάν και εφόσον η κυβέρνηση δεν τους καταβάλει πρώτα, το εκλογικό επίδομα που τους είχε υποσχεθεί». 

Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους και μετά την παράσταση διαμαρτυρίας της Δευτέρας, η συνδικαλιστική ηγεσία τους απάντησε με εξώδικο στην κυβέρνηση που δεν δέχεται να ακούσει τα αιτήματά τους και που «έχει ως μοναδικό στόχο τις νέες περικοπές των αποδοχών τους και των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων».

Επίσης, η ΠΟΕ ΟΤΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη προειδοποιητική απεργία για τις 7 Οκτωβρίου, διεκδικώντας, μεταξύ των άλλων, τα αιτήματα:

1. Υπογραφή ΣΣΕ για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου των ΟΤΑ. 

2. Ενιαίο πλαίσιο αμοιβών και όρων απασχόλησης των εργαζομένων στις Επιχειρήσεις των ΟΤΑ. 

3. Υπεράσπιση του εισοδήματός μας και των συνταξιοδοτικών - ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. 

4. Νέο ενιαίο δίκαιο μισθολόγιο. Αναπλήρωση των απωλειών στο εισόδημά μας.

5. Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού. Τακτοποίηση του προσωπικού με συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου ή Έργου που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

6. Υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού Χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΟΤΑ, αποτροπή κάθε προσπάθειας ιδιωτικοποίησης ιδιαίτερα στο τομέα Διαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων όπου τα ιδιωτικά συμφέροντα οργανώνονται και πιέζουν. 

7. Επίλυση χρόνιων κλαδικών - θεσμικών αιτημάτων. 

8. Κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας στο εφάπαξ, στην επικουρική σύνταξη και στην υγειονομική περίθαλψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου